Foto: rennatte
Ďalší receptík v špargľovej sezóne
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
špargľu škrabkou na zeleninu očistíme od vrchnej šupky, odrežeme končeky na dĺžku panvice alebo fritézy, alebo prekrojíme, aby sa nestalo, že obalenú špargľu budete musieť prekrajovť, lebo sa nestane do fritézy alebo panvice
-
2
niektoré zabalíme do šunky a obalíme v trojobale- múka, rozšľahané osolené vajíčka s mliekom, jemná strúhanka
-
3
aby sa šunka nerozmotávala, tak omúčenú šunkovú špargľu namočíme najprv vnútorným končekom šunky do vajíčka a prilepíme
-
4
doobaľujeme v smere otáčania šunky a vyprážame na horúcom oleji alebo vo fritéze
-
5
ako prílohu som zvolila hranolky a tatársku omáčku, keď kalórie tak poriadne,,,veď raz za čas to nejako rozdýcham :-) veď je sezóna :-)
pises ako keby si nikdy nejedol jedla typu McDonald, alebo vyprazany syr s hranolkami, ci vyprazany karfiol a kupenu tatarku, cakala som aj takuto odozvu,,,jasne ze je mnoho sposobov na pripravu jedal so spargle zdravsej verzie,
varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-spargla-so-syrom-fotor...
varecha.pravda.sk/recepty/sparglova-polievka-so-zemiakmi-...
ale ja som prave dnes robila tento recept, tak som si dovolila ho uverejnit a nemam ziadne vycitky ze by som nejako znehodnotila tuto kralovsku zeleninu, ale aj tak dakujem za nazor :-)