Vyprážaná špargľa so šunkou fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 4. júna 2012
Vyprážaná špargľa so šunkou (fotorecept)
Foto: rennatte

Ďalší receptík v špargľovej sezóne

40 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 podľa potreby
 na obaľovanie
2 ks
100 ml
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    špargľu škrabkou na zeleninu očistíme od vrchnej šupky, odrežeme končeky na dĺžku panvice alebo fritézy, alebo prekrojíme, aby sa nestalo, že obalenú špargľu budete musieť prekrajovť, lebo sa nestane do fritézy alebo panvice

    Vyprážaná špargľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    niektoré zabalíme do šunky a obalíme v trojobale- múka, rozšľahané osolené vajíčka s mliekom, jemná strúhanka

    Vyprážaná špargľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    aby sa šunka nerozmotávala, tak omúčenú šunkovú špargľu namočíme najprv vnútorným končekom šunky do vajíčka a prilepíme

    Vyprážaná špargľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    doobaľujeme v smere otáčania šunky a vyprážame na horúcom oleji alebo vo fritéze

    Vyprážaná špargľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ako prílohu som zvolila hranolky a tatársku omáčku, keď kalórie tak poriadne,,,veď raz za čas to nejako rozdýcham :-) veď je sezóna :-)

Diskusia k receptu

joky
Ja teda neviem, spargla je kralovska zelenina a da sa pripravit na uzasne sposoby a hlavne zdrave a oku lahodiace variacie a toto je typu McDonald (same nezdrave sucasti jedla a aj sposob pripravy, kupovana tatarska omacka ako dizajnovy kusok vedla taniera..).
rennatte
@joky ,
pises ako keby si nikdy nejedol jedla typu McDonald, alebo vyprazany syr s hranolkami, ci vyprazany karfiol a kupenu tatarku, cakala som aj takuto odozvu,,,jasne ze je mnoho sposobov na pripravu jedal so spargle zdravsej verzie,

 varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-spargla-so-syrom-fotor...


 varecha.pravda.sk/recepty/sparglova-polievka-so-zemiakmi-...


ale ja som prave dnes robila tento recept, tak som si dovolila ho uverejnit a nemam ziadne vycitky ze by som nejako znehodnotila tuto kralovsku zeleninu, ale aj tak dakujem za nazor :-)
majkahra
Kiež by sa len takýto hriech páchal v gastronómii. Vôbec nemusíš mať výčitky svedomia, veľa z nás by si pochutnalo na tomto obede.
milad
...máš pravdu, niekedy treba aj mlsať, obaliť nervy...jem, čo mi chutí a možno i preto som zdravá, lebo nepreberám v jedle. Telo si pýta, len my nenačúvame. Nedoprajeme ani sebe, nieto inému a už vôbec nie kúsok radosti. Mne sa náhodou tento recept veľmi hodí, lebo neviem, čo so špargľou, čo mám odvčera v chladničke. A na margo tatárky ako dizajn kúsku poviem len toľko, že včera nám v podobnom balení šmarili vo vychytenej reštaurácii kečup. (Pre mňa už nie je vychytená) Takže doma si to bez výčitiek môžeme dovoliť rovnako. Nebude to žiadne faux-pas.
sylvinka
Napríklad aj ja by som si na takomto papaníčku pochutnala!Prečo z času na čas nezhrešiť?A miesto tatárky si vymiešam biely jogurt z kečupom.Alebo si dám dresing Tisíc ostrovov.Mňam.Zajtra kupujem špargľu a viem čo bude na večeru. Veru si narobila chute...
senci
Dobrý nápad, určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia