Foto: rennatte
Ďalší chutný špargľový receptík.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu očistíme škrabkou na zeleninu a pokrájame na kúsky, a hlavičky odložíme, očistené zemiaky pokrájame na kocky,
-
2
kúsky bez hlavičiek dáme variť do osolenej a osladenej vody, pridáme troška vegety, vo viacerých receptoch sa udáva vývar alebo bujón, ale ten zbytočne prebíja chuť špargle, stačí troška vegety, zemiaky varíme osobitne v osolenej vode
-
3
po 10 minútach varenia odstavíme a rozmixujeme
-
4
dáme späť na oheň, pridáme uvarené zemiaky aj s vodou,
-
5
aj hlavičky špargle a necháme povrieť, dochutíme smotanou, skúsila som aj jeden pretlačený strúčik cesnaku, ten do krémovej polievky patrí a petržlenovu vňať. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu