Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. júna 2011
Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept)
Foto: pusta

Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, múky a štipľavej mletej červenej papriky. Do cestíčka, ktoré má byť husté, možno pridať aj iné koreniny a bylinky podľa vlastnej chuti, čím je recept značne variabilný. Tiež možno použiť pečeň teľaciu alebo hydinovú. Podávala som s opekanými novými zemiakmi, plátkami jablk a pomarančov.

4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
na 100 °C

Suroviny

600 g /teľacia/hydinová
2 ks
100 ml
5-6 PL
1 - 2 CL
200 ml
600 g
podľa chuti
4 PL na opekanie zemiakov
p.p
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nové zemiaky som umyla, neošúpala som ich a varila som ich v celku len 10 minút v osolenej vode.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po tejto dobe som ich scedila a nechala som ich na cedníku vychladnúť a vychladnuté som ich pokrájala na kolieska hrubé asi 5 mm. Varila som len pre 2 osoby, rozpis je pre 4 osoby.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bravčovú pečeň som pokrájala na rezne hrubé 8-10 mm. Tip: pečeň sa dobre krája, ak ju predtým dáme na 20 minút do mrazničky.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáčika som rozklepla vajce a priliala som mlieko.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som múku a štipľavú mletú červenú papriku.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou vidličky som som spracovala uvedené suroviny na hladké husté cestíčko, ktoré som však neosolila.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som si aj strúhanku a pečeňové rezne som pomocou vidličky obalila najprv v cestíčku..

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a potom v strúhanke.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V menšom hrnci som rozpálila vyššiu vrstvu oleja, najprv som vyprážala na veľkom plameni, ked jedna strana dostala zlato-hnedú farbu, som pečeň obrátila, prikryla som hrniec pokrievkou, plameň som stiahla na minimum a vypražila som ju aj z druhej strany. Týmto spôsobom vyprážania sa obal na pečeni pekne nafúkne.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vypraženú pečeň som dala na papierovú kuchyňskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Na druhej panvici som súčasne opekala kolieska zemiakov na rozpálenom oleji do červena, jablko som pokrájala na mesiačiky a pomaranč na plátky. Pečeň som solila až na tanieri tesne pred podávaním, obložila som ju opekanými zemiakmi, mesiačikmi jablk a plátkami pomaranča.

    Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mamenka
Je to chutná paráda.
Obal na vyprážaných jedlách sa "nafúkne" aj vtedy, keď pridáte do rozšľahaných vajíčok bublinkovú vodu, alebo aj trochu piva. Potom sú rezne tzv. hospodské.