Foto: pusta
Tento recept zrejme každý dobre pozná. Je to rýchle, chutné jedlo, ktoré môže byť na stole aj v nedeľu, aj kedykoľvek inokedy, hlavne ked Zobraziť celý popisTento recept zrejme každý dobre pozná. Je to rýchle, chutné jedlo, ktoré môže byť na stole aj v nedeľu, aj kedykoľvek inokedy, hlavne ked niet veľa času pre inú prácu. Pridávam ho ako pripomenutie lahodnej dobroty pre tých, čo majú radi pečeň.
porcie
príprava
na 95 - 100 °C
Suroviny
400 g |
|
podľa potreby cca 100 - 150 ml podľa veľkosti nádoby |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
1/4 CL |
|
600 g |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som pokrájala na plátky asi 3 4 mm silné, aby sa vám lepšie krájalo odporúčam pečeň pred krájaním dať asi na 15 minút do mrazničky. Ak chcete mať jemnejšiu pečeň, môžete ju namočiť na 4 hodiny do mlieka, ja to pri tomto jedle nerobím. Samotnú pečeň nesoliť!!! Soľ by spôsobila jej stvrdnutie.
-
2
Do misky som dala múku a obalila som ju z jednej strany.
-
3
Potom som ju obalila aj z druhej strany a prebytočnú múku som zľahka sklepala.
-
4
Do druhej misky som rozklepla 2 vajcia, posolila asi 1/4 CL soli, pridala som 2 PL mlieka a všetko som poriadne rozšľahala.
-
5
Do vaječnej zmesi som dala pomúčenú pečeň a obalila som ju aj vo vaječnej zmesi.
-
6
Potom som pečeň vložila na strúhanku, obalila som ju z jednej strany a strúhanku som do nej ešte dlaňami dobre popritláčala, utľapkala preto, aby sa pri vyprážaní obal pekne nafúkol.
-
7
To isté som spravila aj z druhej strany. Praktická rada: pri obaľovaní pracujem s dvomi vidličkami a tak si nezašpiním ruky.
-
8
Do panvice s rozpáleným olejom vložila obalenú pečeň, vyprážala som ju na prudkom ohni 3 ,minúty z jednej strany a...
-
9
...3 minúty z druhej strany. Dlhšie nie je potrebné, pečeň sa dobre prepečie, nevysuší. Pri dlhšom vyprážaní pečeň stvrdne a trojobal sa nechutne spáli.
-
10
Podávala som ju ihned ešte horúcu s pretláčanými zemiakmi.
-
11
Je to rýchlo hotový a chutný obed alebo večera. Dobrú chuť prajem. Postup prípravy som rozpísala podrobnejšie aj pre neskúsených, viiem, že ostatní ho dobre poznajú. Je to dobré jedlo aj v čase, ked máte hlboko do peňaženky :-)))
páči sa mi tvoj rp, vdaka za pridaný link :-)
tiež dakujem za pripomenutie..roky sme nerobili...a tu sú aj zaujímavé komentáre pre inováciu...
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazana-bravcova-pecen-fotore...
dobre si to aplikovala a mala by si vysvetliť dochtorom , že soľ
spôsobuje tvrdnutie pečene a nie alkahol a ligueeere
dakujem ti za vyskúšanie môjho receptu a som rada, že vám všetkým chutilo a dakujem za správu.