Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept zrejme každý dobre pozná. Je to rýchle, chutné jedlo, ktoré môže byť na stole aj v nedeľu, aj kedykoľvek inokedy, hlavne ked niet veľa času pre inú prácu. Pridávam ho ako pripomenutie lahodnej dobroty pre tých, čo majú radi pečeň.

4
porcie
5 minút
príprava
3+3 minúty minút
na 95 - 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú pečeň som pokrájala na plátky asi 3 4 mm silné, aby sa vám lepšie krájalo odporúčam pečeň pred krájaním dať asi na 15 minút do mrazničky. Ak chcete mať jemnejšiu pečeň, môžete ju namočiť na 4 hodiny do mlieka, ja to pri tomto jedle nerobím. Samotnú pečeň nesoliť!!! Soľ by spôsobila jej stvrdnutie.
  2. Do misky som dala múku a obalila som ju z jednej strany.
  3. Potom som ju obalila aj z druhej strany a prebytočnú múku som zľahka sklepala.
  4. Do druhej misky som rozklepla 2 vajcia, posolila asi 1/4 CL soli, pridala som 2 PL mlieka a všetko som poriadne rozšľahala.
  5. Do vaječnej zmesi som dala pomúčenú pečeň a obalila som ju aj vo vaječnej zmesi.
  6. Potom som pečeň vložila na strúhanku, obalila som ju z jednej strany a strúhanku som do nej ešte dlaňami dobre popritláčala, utľapkala preto, aby sa pri vyprážaní obal pekne nafúkol.
  7. To isté som spravila aj z druhej strany. Praktická rada: pri obaľovaní pracujem s dvomi vidličkami a tak si nezašpiním ruky.
  8. Do panvice s rozpáleným olejom vložila obalenú pečeň, vyprážala som ju na prudkom ohni 3 ,minúty z jednej strany a...
  9. ...3 minúty z druhej strany. Dlhšie nie je potrebné, pečeň sa dobre prepečie, nevysuší. Pri dlhšom vyprážaní pečeň stvrdne a trojobal sa nechutne spáli.
  10. Podávala som ju ihned ešte horúcu s pretláčanými zemiakmi.
  11. Je to rýchlo hotový a chutný obed alebo večera. Dobrú chuť prajem. Postup prípravy som rozpísala podrobnejšie aj pre neskúsených, viiem, že ostatní ho dobre poznajú. Je to dobré jedlo aj v čase, ked máte hlboko do peňaženky :-)))