Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept zrejme každý dobre pozná. Je to rýchle, chutné jedlo, ktoré môže byť na
stole aj v nedeľu, aj kedykoľvek inokedy, hlavne ked niet veľa času pre inú prácu.
Pridávam ho ako pripomenutie lahodnej dobroty pre tých, čo majú radi pečeň.
4 porcie |
5 minút príprava |
3+3 minúty minút na 95 - 100 °C |
Postup
- Bravčovú pečeň som pokrájala na plátky asi 3 4 mm silné, aby sa vám lepšie krájalo odporúčam pečeň pred krájaním dať asi na 15 minút do mrazničky. Ak chcete mať jemnejšiu pečeň, môžete ju namočiť na 4 hodiny do mlieka, ja to pri tomto jedle nerobím. Samotnú pečeň nesoliť!!! Soľ by spôsobila jej stvrdnutie.
- Do misky som dala múku a obalila som ju z jednej strany.
- Potom som ju obalila aj z druhej strany a prebytočnú múku som zľahka sklepala.
- Do druhej misky som rozklepla 2 vajcia, posolila asi 1/4 CL soli, pridala som 2 PL mlieka a všetko som poriadne rozšľahala.
- Do vaječnej zmesi som dala pomúčenú pečeň a obalila som ju aj vo vaječnej zmesi.
- Potom som pečeň vložila na strúhanku, obalila som ju z jednej strany a strúhanku som do nej ešte dlaňami dobre popritláčala, utľapkala preto, aby sa pri vyprážaní obal pekne nafúkol.
- To isté som spravila aj z druhej strany. Praktická rada: pri obaľovaní pracujem s dvomi vidličkami a tak si nezašpiním ruky.
- Do panvice s rozpáleným olejom vložila obalenú pečeň, vyprážala som ju na prudkom ohni 3 ,minúty z jednej strany a...
- ...3 minúty z druhej strany. Dlhšie nie je potrebné, pečeň sa dobre prepečie, nevysuší. Pri dlhšom vyprážaní pečeň stvrdne a trojobal sa nechutne spáli.
- Podávala som ju ihned ešte horúcu s pretláčanými zemiakmi.
- Je to rýchlo hotový a chutný obed alebo večera. Dobrú chuť prajem. Postup prípravy som rozpísala podrobnejšie aj pre neskúsených, viiem, že ostatní ho dobre poznajú. Je to dobré jedlo aj v čase, ked máte hlboko do peňaženky :-)))