Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)

Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 17. februára 2011 21:59Ďalšie jeho recepty

Veľmi dávno sme nemali vyprážanú pečeň.

Suroviny

2-3
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme asi suroviny. Pečeň umyjeme a nakrájame na plátky.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 1

Pripravíme si trojobal. Hladku múku som osolila, vajce nie. Potom jednotlivé plátky pečene obaľujeme.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 2

Obalené kusky dáme vyprážať na rozpálený olej.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 3

Vypražená pečeň je urobená.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 4

V kastróli urobíme klasicky ryžu.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

25 komentárov k receptu
  • 1956, 18. februára 2011 o 08:38
    Práve sa chystám robiť v sobotu na obed vyprážanú pečienku, ale nie bravčovú, ale morčaciu. Je výborná a lahodná.


  • dajanca, 18. februára 2011 o 09:00
    Tiež som už dáááávno nejedla....moja obľúbená je restovaná, ale treba aj zmenu...vďaka za typ


  • zdezda, 18. februára 2011 o 09:15
    Aj my máme radi takúto pečeň, no keď ju nakrájam, tak ju nasolím a okorením, dám na pol až 1hod. do chladu a až potom obaľujem a smažím. Je výborná, nabopná a vôbec nestvrdne. Takto to robím, aj s inými druhmi pečene, aj keď ju idem dusiť, či restovať, skúste :-)


  • evusik, 18. februára 2011 o 09:57
    toto ľúúúúbim :-)


  • milamila, 18. februára 2011 o 10:05
    V našej rodine je vyprážaná pečienka veľmi obľúbená a mám pre Vás jednu radu, ja pečienku nakrájam a každý plátok poprepichujem vidličkou na viacerých miestach a nechám odležať asi hodinku v oleji. Pečienku po odležaní vyberiem, nechám stiecť, obalím, po vypražení je oveľa šťavňatejšia a chutnejšia.


  • marta23, 18. februára 2011 o 10:09
    Mám tiež dobrú rad-pečeň necháme pre pečením odležať v mlieku, bude lahodná a mäkká


  • duschko, 18. februára 2011 o 12:43
    Moja najoblubenejsia pecienka: bravcovu pecen nakrajam na 5 mm platky, z oboch stran okorenim MCK, potriem horcicou a na horucom oleji restujem, kym sa nezatiahne cca minutu z kazdej strany. Podavam s chlebom, alebo hranocekami a kyslou uhorkou. Podla mna je to najrychlejsie urobena pecen a podla mna aj najchutnejsia..


  • dorisa, 18. februára 2011 o 12:59
    @duschko , robievam aj ja restovanú,ale len prírodnu. Ďakujem za komentár. » varecha.pravda.sk/recepty/restovana-bravcova-pecen-fotore...


  • elisticka, 18. februára 2011 o 15:38
    nooooooooooo moze to byt dobrotka skoda ze to nemozem .....


  • sovka62, 18. februára 2011 o 17:25
    A prečo som ja toto nevarila už hádam dvadsať rokov? Celkom som na vyprážanú pečeň zabudla, ale ak zajtra nejakú peknú dostanem kúpiť, bude k obedu. Ale najprv ju osolím a nechám odležať, ako radí Zdezda, už to sem raz písala, ja som sa chystala vyskúšať a potom som opäť zabudla.


  • dorisa, 18. februára 2011 o 17:43
    @sovka62 , ved ja tiež!!!!!!!!!!!!!!! Minule som bola kupovať psom hovädzie srdcia a pozeram- bravčové pečienka, ani nie 2 eurá za kilo. Ale, tak skusim kupit,lebo s priatelom som 7 rokov a br.pečen som pri ňom nevarila, tak som nevedela, či ma rád. A zistila som, že áno, tak nám do jedálneho lístka pribudla aj bravčová pečeň.


  • bozulka, 18. februára 2011 o 23:57
    Aj naše obľúbené jedlo okrem mladšieho syna/on vnútornosti nekonzumuje/Ja som dávala do mierne osoleného a okoreneného mlieka,ale radšej som mala hovädziu /mladú/nieje hrudková ako bravčová pečienka,len treba stiahnuť blanu a potom nemá páru.Dá sa restovať,smažiť a knedlíčky sú tiež mňamkové.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • dorisa, 19. februára 2011 o 00:05
    @bozulka , ďakujem. Vyskúšam aj hovädziu,ak dostanem kúpiť.


  • sovka62, 19. februára 2011 o 12:31
    @bozulka , ja som vždy dávala prednosť hovädzej, podľa mňa má lepšiu chuť, bravčová je vždy trošku horkastá. Ale už som ju v ocbode nevidela ani nepamätám, aj dnes sme mali bravčovú.


  • sovka62, 19. februára 2011 o 12:36
    @dorisa , pred chvíľou sme dojedli obed a ešte raz ďakujem, že si mi toto jedlo pripomenula. Tak ako som včera napísala, skúsila som postup podľa Zdezdy, takže som ju asi jeden a pol hodiny pred spracovaním pokrájala a osolila. Pri vyprážaní sa vôbec nescvrkla, dokonca plátky trochu narástli do výšky a po vypražení boli mäkkučké. Takže od dnes už len takto a odporúčam aj vám.


  • tinca, 19. februára 2011 o 20:03
    @dorisa skús cca 1 hod. marinovať v kvalitnom červenom víne, potom postupuj ako radí@zdezda , nemá to chybu. Ja mám najradšej morčaciu alebo zajačiu, obe sú fajnové, lebo hovädzej niet a bravčovú nemusím ako @sovka.


  • bejda7, 20. februára 2011 o 11:07
    Mňam,mne chutí asi všetko čo je vyprážané:))


  • yana, 22. februára 2011 o 00:15
    A viete, co moje deti hovoria na bifteky z pravej svieckovice? " To je to maso, co chuti ako pecienka?" Cenovo neporovnatelne, chutovo rovnake.


  • momocka, 29. novembra 2011 o 12:38
    Aj dnes robím pečienku vyprazenu !! namiiii :)))


  • babina28, 3. januára 2012 o 17:53
    Doriska ďakujem za recept,už som ju dávno nerobila pekne nafotené


  • myalab, 23. novembra 2012 o 16:29
    Mnnam som rada, ze som vygooglila tento receptik, zajtra idem na to :) Vela komentarov ma zaujalo. Vdaka


  • dorisa, 23. novembra 2012 o 18:51
    @myalab , ďakujem za komentár...aj mne si teraz pripomenula toto jedlo...ďakujem


  • modrykamen, 7. januára 2013 o 02:47
    Aj ja som to dávno nerobil. Nuž asi na toto je dobrá VARECHA, pripomenúť si staré jedlá. A pritom sú lacné a veľmi chutné.


  • dorisa, 7. januára 2013 o 09:46
    @modrykamen , veru... taka dobrota a zabudli sme na ňu....aj mne si teraz pripomenul, mňam. Ďakujem za komentár.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist