Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)

Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 17. februára 2011 21:59Ďalšie jeho recepty

Veľmi dávno sme nemali vyprážanú pečeň.

Suroviny

2-3
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme asi suroviny. Pečeň umyjeme a nakrájame na plátky.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 1

2

Pripravíme si trojobal. Hladku múku som osolila, vajce nie. Potom jednotlivé plátky pečene obaľujeme.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 2

3

Obalené kusky dáme vyprážať na rozpálený olej.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 3

4

Vypražená pečeň je urobená.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 4

5

V kastróli urobíme klasicky ryžu.
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 1956, 18. februára 2011 o 08:38
    Práve sa chystám robiť v sobotu na obed vyprážanú pečienku, ale nie bravčovú, ale morčaciu. Je výborná a lahodná.


  • dajanca, 18. februára 2011 o 09:00
    Tiež som už dáááávno nejedla....moja obľúbená je restovaná, ale treba aj zmenu...vďaka za typ


  • zdezda, 18. februára 2011 o 09:15
    Aj my máme radi takúto pečeň, no keď ju nakrájam, tak ju nasolím a okorením, dám na pol až 1hod. do chladu a až potom obaľujem a smažím. Je výborná, nabopná a vôbec nestvrdne. Takto to robím, aj s inými druhmi pečene, aj keď ju idem dusiť, či restovať, skúste :-)


  • evusik, 18. februára 2011 o 09:57
    toto ľúúúúbim :-)


  • milamila, 18. februára 2011 o 10:05
    V našej rodine je vyprážaná pečienka veľmi obľúbená a mám pre Vás jednu radu, ja pečienku nakrájam a každý plátok poprepichujem vidličkou na viacerých miestach a nechám odležať asi hodinku v oleji. Pečienku po odležaní vyberiem, nechám stiecť, obalím, po vypražení je oveľa šťavňatejšia a chutnejšia.


  • marta23, 18. februára 2011 o 10:09
    Mám tiež dobrú rad-pečeň necháme pre pečením odležať v mlieku, bude lahodná a mäkká


  • duschko, 18. februára 2011 o 12:43
    Moja najoblubenejsia pecienka: bravcovu pecen nakrajam na 5 mm platky, z oboch stran okorenim MCK, potriem horcicou a na horucom oleji restujem, kym sa nezatiahne cca minutu z kazdej strany. Podavam s chlebom, alebo hranocekami a kyslou uhorkou. Podla mna je to najrychlejsie urobena pecen a podla mna aj najchutnejsia..


  • dorisa, 18. februára 2011 o 12:59
    @duschko , robievam aj ja restovanú,ale len prírodnu. Ďakujem za komentár. » varecha.pravda.sk/recepty/restovana-bravcova-pecen-fotore...


  • elisticka, 18. februára 2011 o 15:38
    nooooooooooo moze to byt dobrotka skoda ze to nemozem .....


  • sovka62, 18. februára 2011 o 17:25
    A prečo som ja toto nevarila už hádam dvadsať rokov? Celkom som na vyprážanú pečeň zabudla, ale ak zajtra nejakú peknú dostanem kúpiť, bude k obedu. Ale najprv ju osolím a nechám odležať, ako radí Zdezda, už to sem raz písala, ja som sa chystala vyskúšať a potom som opäť zabudla.


  • dorisa, 18. februára 2011 o 17:43
    @sovka62 , ved ja tiež!!!!!!!!!!!!!!! Minule som bola kupovať psom hovädzie srdcia a pozeram- bravčové pečienka, ani nie 2 eurá za kilo. Ale, tak skusim kupit,lebo s priatelom som 7 rokov a br.pečen som pri ňom nevarila, tak som nevedela, či ma rád. A zistila som, že áno, tak nám do jedálneho lístka pribudla aj bravčová pečeň.


  • bozulka, 18. februára 2011 o 23:57
    Aj naše obľúbené jedlo okrem mladšieho syna/on vnútornosti nekonzumuje/Ja som dávala do mierne osoleného a okoreneného mlieka,ale radšej som mala hovädziu /mladú/nieje hrudková ako bravčová pečienka,len treba stiahnuť blanu a potom nemá páru.Dá sa restovať,smažiť a knedlíčky sú tiež mňamkové.


  • dorisa, 19. februára 2011 o 00:05
    @bozulka , ďakujem. Vyskúšam aj hovädziu,ak dostanem kúpiť.


  • sovka62, 19. februára 2011 o 12:31
    @bozulka , ja som vždy dávala prednosť hovädzej, podľa mňa má lepšiu chuť, bravčová je vždy trošku horkastá. Ale už som ju v ocbode nevidela ani nepamätám, aj dnes sme mali bravčovú.


  • sovka62, 19. februára 2011 o 12:36
    @dorisa , pred chvíľou sme dojedli obed a ešte raz ďakujem, že si mi toto jedlo pripomenula. Tak ako som včera napísala, skúsila som postup podľa Zdezdy, takže som ju asi jeden a pol hodiny pred spracovaním pokrájala a osolila. Pri vyprážaní sa vôbec nescvrkla, dokonca plátky trochu narástli do výšky a po vypražení boli mäkkučké. Takže od dnes už len takto a odporúčam aj vám.


  • tinca, 19. februára 2011 o 20:03
    @dorisa skús cca 1 hod. marinovať v kvalitnom červenom víne, potom postupuj ako radí@zdezda , nemá to chybu. Ja mám najradšej morčaciu alebo zajačiu, obe sú fajnové, lebo hovädzej niet a bravčovú nemusím ako @sovka.


  • bejda7, 20. februára 2011 o 11:07
    Mňam,mne chutí asi všetko čo je vyprážané:))


  • yana, 22. februára 2011 o 00:15
    A viete, co moje deti hovoria na bifteky z pravej svieckovice? " To je to maso, co chuti ako pecienka?" Cenovo neporovnatelne, chutovo rovnake.


  • momocka, 29. novembra 2011 o 12:38
    Aj dnes robím pečienku vyprazenu !! namiiii :)))


  • babina28, 3. januára 2012 o 17:53
    Doriska ďakujem za recept,už som ju dávno nerobila pekne nafotené


  • myalab, 23. novembra 2012 o 16:29
    Mnnam som rada, ze som vygooglila tento receptik, zajtra idem na to :) Vela komentarov ma zaujalo. Vdaka


  • dorisa, 23. novembra 2012 o 18:51
    @myalab , ďakujem za komentár...aj mne si teraz pripomenula toto jedlo...ďakujem


  • modrykamen, 7. januára 2013 o 02:47
    Aj ja som to dávno nerobil. Nuž asi na toto je dobrá VARECHA, pripomenúť si staré jedlá. A pritom sú lacné a veľmi chutné.


  • dorisa, 7. januára 2013 o 09:46
    @modrykamen , veru... taka dobrota a zabudli sme na ňu....aj mne si teraz pripomenul, mňam. Ďakujem za komentár.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist