Sladké rožky

Vynikajúce rožky s makom

Autor receptu: razomzastolom

8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešať cukor a droždie, nechať 10 minút postáť.
  2. Ku kvásku pridať mlieko izbovej teploty a polovicu múky, dobre premiešať. Pridať soľ, vanilkový cukor, vajce, roztopené maslo a dobre premiešať. Pridať zvyšnú múku a vypracovať cesto. Cesto prikryť potravinovou fóliou a nechať na 1,5 hodiny vykysnúť.
  3. Cesto zľahka vymiesiť, rozdeliť na 8 rovnakých kusov a vytvarovať guľky. Každú guľku cesta vyvaľkať do tvaru tenkého kruhu s priemerom 22-25 cm, potom cesto zrolovať do tvaru rožka. Rožky položiť na plech a nechať na 20 minút.
  4. Vrch rožkov namazať rozšľahaným vajcom a posypať makom.
  5. Piecť 15 minút (alebo do zlatista) pri 175 °С.
  6. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7meQolZd_64