Sladké rožky
Vynikajúce rožky s makom
Autor receptu: razomzastolom
8 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Zmiešať cukor a droždie, nechať 10 minút postáť.
- Ku kvásku pridať mlieko izbovej teploty a polovicu múky, dobre premiešať. Pridať soľ, vanilkový cukor, vajce, roztopené maslo a dobre premiešať. Pridať zvyšnú múku a vypracovať cesto. Cesto prikryť potravinovou fóliou a nechať na 1,5 hodiny vykysnúť.
- Cesto zľahka vymiesiť, rozdeliť na 8 rovnakých kusov a vytvarovať guľky. Každú guľku cesta vyvaľkať do tvaru tenkého kruhu s priemerom 22-25 cm, potom cesto zrolovať do tvaru rožka. Rožky položiť na plech a nechať na 20 minút.
- Vrch rožkov namazať rozšľahaným vajcom a posypať makom.
- Piecť 15 minút (alebo do zlatista) pri 175 °С.
- Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7meQolZd_64