Vymyslený tvarohový bezlepkový zákusok
Takto vyzerá ak nevieš čo upiecť - a niečo vymyslíš...:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 50 ml |
|
| Tvarohový krém: | |
| 500 g |
|
| 400 g |
|
| 1 bal |
|
| 4 PL |
|
| 8 dcl |
|
| 2 bal. (po 40 g) |
|
| Parížska šľahačka: | |
| 2 bal. |
|
| 3 dcl |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky (6 ks) vyšľahať s 6 PL cukor kryštál. Keď je hmota tuhá, tak po jednom pridávame žĺtky. Priliať olej. Vybrať šľahacie metličky - a len ručne s pomocou veľkej lyžice vmiešať prášok do pečiva, múky a kakao. (Ak robíte lepkovú verziu - použiť 5 PL polohrubej múky)
- 2
Takto vyšľahané cesto vyliať na plech vyložený papierom. Dať upiecť do rúry na 180 °C - asi 15 min - podľa rúry.
- 3
Tvarohový krém: Do nádoby na miešanie dať všetky suroviny - a vyšľahať - a takto máme hotovú plnku - ak je vám málo sladké - kľudne si prislaďte podľa chuti. Môžete aj trstinovým cukrom - ako kto má rád. Túto plnku potom poklásť na cesto - a rovnomerne rozotrieť.
- 4
Plnka 2 - resp. Parížska šľahačka - do vyššej nádoby dať 3 dcl mlieka, pridať práškovú parížsku šľahačku - vyšľahať. Aplikovať na vrch zákuska. A máme hotovo - hnedé cesto - biely krém bez masla - a hnedá šľahačka. Zákusok mal krátke "trvanie"
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu