Východniarske džadky (fotorecept)

Autor receptu: renate

toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka....a potom som ho robila dcérke, keď bola malá a veľmi jej chutilo. Dnes som ho oprášila a vyskúšala opäť. A chutnalo celej rodinke!!!!

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. načistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Čakáme, kým sa trošku rozvaria. Potom ich zlejeme tak, aby sme pri dne ponechali trochu vody a rozmixujeme na kašu.
  2. do rozmixovanej kaše postupne pridávame po trošku hladkú múku tak, aby vznikla hustejšia hmota, ktorá sa odlepuje od dna. Povaríme chvíľku pri stálom miešaní a necháme chvíľku postáť....
  3. nakrájanú cibuľku spolu so slaninkou usmažíme do zlatista...:-)
  4. Roztopíme maslo, aby sa nám hmota nelepila na ruky a tvarujeme guličky. Hotové ozdobíme slaninkou a cibuľkou, k tomu pohár mlieka. Dobrú chuť!!!