Východniarske džadky (fotorecept)
Autor receptu: renate
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka....a potom som ho robila dcérke, keď bola malá a veľmi jej chutilo. Dnes som ho oprášila a vyskúšala opäť. A chutnalo celej rodinke!!!!
3 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- načistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Čakáme, kým sa trošku rozvaria. Potom ich zlejeme tak, aby sme pri dne ponechali trochu vody a rozmixujeme na kašu.
- do rozmixovanej kaše postupne pridávame po trošku hladkú múku tak, aby vznikla hustejšia hmota, ktorá sa odlepuje od dna. Povaríme chvíľku pri stálom miešaní a necháme chvíľku postáť....
- nakrájanú cibuľku spolu so slaninkou usmažíme do zlatista...:-)
- Roztopíme maslo, aby sa nám hmota nelepila na ruky a tvarujeme guličky. Hotové ozdobíme slaninkou a cibuľkou, k tomu pohár mlieka. Dobrú chuť!!!