Foto: majkabajka
Máme doma domácu pekáreň, z ktorej sa veľmi teším. Zo začiatku som však mala problém nájsť dobrý recept na chlebík, ktorý by bol chutný, Zobraziť celý popisMáme doma domácu pekáreň, z ktorej sa veľmi teším. Zo začiatku som však mala problém nájsť dobrý recept na chlebík, ktorý by bol chutný, vláčny a príliš sa nemrvil. Po viacerých pokusoch som si "vytitrovala" ten správny pomer surovín a takýto nám veľmi chutí. Dúfam, že bude aj vám :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby domácej pekárne nalejeme vlažnú vodu a pridáme múku. Veľmi dobré skúsenosti mám s múkami pre domáce pekárne, ktoré vyrába Mlyn Trenčan s.r.o., kupujem ich bežne napr. v Kauflande.
- 2
Na múku pridáme otruby, droždie a v šupke uvarené a pretlačené zemiaky. Neodporúčam dávať viac, ako 150 g zemiakov, aby chlebík nebol až príliš vláčny a zle sa potom krája. Navrch dáme soľ.
- 3
Pečieme na programe klasik, kôrka stredne upečená (medium). Po zaznení zvukového signálu na pridanie surovín pridáme k cestu rascu a ľanové semienka, resp. ďalšie semená podľa chutí (slnečnicové, tekvicové a pod.).
- 4
Po upečení necháme chlebík cca 10 min v nádobe a následne ho vyklopíme a necháme vychladnúť. Verím, že vám bude chutiť rovnako, ako nám :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu