Výborné zeleninové lasagne
	        Autor receptu: lubi
	         
	        
	        Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú 
úúúúžasnéééé. 
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Ako prvé si dáme rozmraziť špenát. Mrkvu a cukinu si nakrájame na malé kocky. Pór nakrájame na polkolieska. Do hrnca dáme olej, pór, mrkvu a cukinu a chvíľu opekáme, asi 5 minút. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a paradajky pokrájané na malé kocky a ešte asi minútku opekáme. Vypneme a pridáme rozmrazený pokrájaný špenát. Poriadne premiešame.                                      
 - V ďalšom hrnci roztopíme alsan bio maslo a pridáme hladkú múku. chvíľu popražíme a zalejeme sojovým mliekom. Poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme zeleninový bujon a grécke korenie. Vypneme, pridáme kokosovú smotanu a omáčku ešte ochutíme soľou podľa chuti.
 - Plnky máme hotové a môžeme sa pustiť do vrstvenia. Na spodok pekáča rozložíme surové, nevarené lasagne. Na ne navrstvíme 1/5 zeleninovej plnky a polejeme  1/5 omáčky. Na to opäť uložíme lasagne a pokračujeme kým sa všetko neminie. Ukončíme vrstvou zeleniny a omáčky. Dáme zapiecť do rúry na 30 - 40 minúť. Dobrú chuť.