Škoricové slimáky

Výborné škoricové slimáky

Autor receptu: beata123

Výborné chrumkavé škoricové slimáky na príjemné poobedie pri kávičke alebo deťom na desiatu :)

25
porcií
70 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Mlieko trochu zohrejeme, odlejeme z neho do misky, kde si spravíme kvások - teda pridáme droždie, 1 PL kryštálového cukru a necháme chvíľku vykysnúť.
  2. Múku, soľ a zvyšok kryštálového cukru premiešame, prilejeme kvások a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
  3. Medzitým pripravíme plnku: Zmiešame mäkké maslo, cukor a škoricu.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. To isté spravíme aj s druhou polovicou cesta. Nakoniec slimáky potrieme mliekom izbovej teploty. Pečieme cca 15-20 min pri teplote 200 °C.