Škoricové slimáky
Výborné škoricové slimáky
Autor receptu: beata123
Výborné chrumkavé škoricové slimáky na príjemné poobedie pri kávičke alebo deťom na desiatu :)
25 porcií |
70 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Mlieko trochu zohrejeme, odlejeme z neho do misky, kde si spravíme kvások - teda pridáme droždie, 1 PL kryštálového cukru a necháme chvíľku vykysnúť.
- Múku, soľ a zvyšok kryštálového cukru premiešame, prilejeme kvások a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- Medzitým pripravíme plnku: Zmiešame mäkké maslo, cukor a škoricu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť. To isté spravíme aj s druhou polovicou cesta.
Nakoniec slimáky potrieme mliekom izbovej teploty.
Pečieme cca 15-20 min pri teplote 200 °C.