Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér fotorecept
Moje prvé škoricové slimáky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :) Poďme na to...
na 190 °C
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme kvások. Potrebujeme dať do veľkého pohára mierne ohriate mlieko (240 g), polovicu kocky droždia a cukor (70 g).
-
2
Do misy dáme preosiatu hladkú múku(420 g), roztopené maslo (70 g), 1 vajíčko, soľ, škoricu a nakoniec kvások.
-
3
Varechou vypracujeme cesto. Podľa chuti môžeme ešte pridať cukor poprípade mlieko alebo múku (keď sa cesto veľmi lepí po bokoch). Keď máme cesto dokončené, vrch jemne posypeme múkou, aby sa nelepilo cesto na utierku. Zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto približne na hodinu.
-
4
Na obrázku môžete vidieť vykysnuté cesto.
-
5
Pripravíme si náplň. Rozpustené maslo pridáme do misy spolu s cukrom a škoricou, premiešame. Podložku na pečenie trocha posypeme múkou, aby sa cesto veľmi nelepilo a mohli sme s ním lepšie pracovať. Vykysnuté cesto rozvaľkáme valčekom do veľkého obdĺžnika. Na cesto vylejeme náplň, ak máme málo náplne, tak si na cesto rozotrieme mäkké maslo a posypeme zvyšok cukrom a škoricou.
-
6
Cesto zatočíme do valca a nakrájame na kúsky. Dáme si jednotlivé kúsky na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod čistou utierkou kysnúť asi 30 minút.
-
7
Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 15-20 minút pri teplote 190 stupňov.
-
8
A toto je už výsledok, prajem Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu