Medovníky
Medovníky

Výborné medovníky podľa pani medovnikárky

Miroslava Škorvánková
pekárka, 6. decembra 2022
Výborné medovníky podľa pani medovnikárky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Bez vône a chuti medovníkov nemôžu byť Vianoce. Upečte si ich podľa osvedčeného receptu medovnikárky Mirky Škorvánkovej.

4 plechy
porcie
30 (+ odstátie) minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

620 g
200 g
2 PL (môžeme pridať škoricu, kakao)
1 PL
150 g
175 g
3 ks




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame sypké suroviny. Maslo s medom roztopíme. Vychladnuté pridáme k sypkej zmesi spolu s vajíčkami. Vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto je po spracovaní lepkavé a riedke, je to však v poriadku, netreba pridávať múku navyše, pretože potom by boli medovníky po upečení tvrdé. Cesto stačí vložiť minimálne na 12 hodín do chladu, kde stuhne.

  3. 3

    Pred pečením cesto vypracujeme, aby vznikla lesklá hmota. Na podsypávanie používame len nevyhnutné množstvo múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút.

  5. 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia