Výborné medovníky podľa pani medovnikárky
pekárka, 6. decembra 2022

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Bez vône a chuti medovníkov nemôžu byť Vianoce. Upečte si ich podľa osvedčeného receptu medovnikárky Mirky Škorvánkovej.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame sypké suroviny. Maslo s medom roztopíme. Vychladnuté pridáme k sypkej zmesi spolu s vajíčkami. Vypracujeme cesto.
- 2
Cesto je po spracovaní lepkavé a riedke, je to však v poriadku, netreba pridávať múku navyše, pretože potom by boli medovníky po upečení tvrdé. Cesto stačí vložiť minimálne na 12 hodín do chladu, kde stuhne.
- 3
Pred pečením cesto vypracujeme, aby vznikla lesklá hmota. Na podsypávanie používame len nevyhnutné množstvo múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút.
- 5
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu