Medovníky

Výborné medovníky podľa pani medovnikárky

Autor receptu: redakcia

Bez vône a chuti medovníkov nemôžu byť Vianoce. Upečte si ich podľa osvedčeného receptu medovnikárky Mirky Škorvánkovej.

4 plechy
porcie
30 (+ odstátie) minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame sypké suroviny. Maslo s medom roztopíme. Vychladnuté pridáme k sypkej zmesi spolu s vajíčkami. Vypracujeme cesto.
  2. Cesto je po spracovaní lepkavé a riedke, je to však v poriadku, netreba pridávať múku navyše, pretože potom by boli medovníky po upečení tvrdé. Cesto stačí vložiť minimálne na 12 hodín do chladu, kde stuhne.
  3. Pred pečením cesto vypracujeme, aby vznikla lesklá hmota. Na podsypávanie používame len nevyhnutné množstvo múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút.
  5. TIP: Vychladnuté medovníčky môžete ozdobiť bielkovou polevou.