Medovníky
Výborné medovníky podľa pani medovnikárky
Autor receptu: redakcia
Bez vône a chuti medovníkov nemôžu byť Vianoce. Upečte si ich podľa osvedčeného receptu medovnikárky Mirky
Škorvánkovej.
4 plechy porcie |
30 (+ odstátie) minút príprava |
6 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame sypké suroviny. Maslo
s medom roztopíme. Vychladnuté pridáme k sypkej zmesi spolu s vajíčkami. Vypracujeme cesto.
- Cesto je po spracovaní lepkavé
a riedke, je to však v poriadku, netreba pridávať múku navyše, pretože potom by boli medovníky po upečení tvrdé. Cesto stačí vložiť minimálne na 12 hodín do chladu, kde stuhne.
- Pred pečením cesto vypracujeme, aby vznikla lesklá hmota. Na podsypávanie používame len nevyhnutné množstvo múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút.
- TIP: Vychladnuté medovníčky môžete ozdobiť bielkovou polevou.