Snehová poleva
Snehová poleva

Snehová poleva na zdobenie medovníkov

Miroslava Škorvánková
pekárka, 7. decembra 2022
Snehová poleva na zdobenie medovníkov
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Medovníky upečené a chcete ich ozdobiť? Máme pre vás recept na snehovú polevu z bielka a cukru.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
150 g (redšia poleva)
180 g (hustejšia poleva)
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Do vaječného bielka nasypeme 3–4 lyžice cukru a miešame na najnižších otáčkach ručným mixérom alebo metličkou. Stačí 3–4 minúty. Je potrebné, aby sa bielky jemne našľahali.

  2. 2

    Postupne po lyžiciach pridávame ďalší cukor. Pri miešaní treba troška „zabrať“, aby sa vaječné bielky s cukrom dobre spojili. Na záver pridáme aj pár kvapiek citrónovej šťavy. Pri príprave polevy je dobré riadiť sa hustotou. Je to aj preto, že každé vajíčko, teda aj bielok, má inú hmotnosť a hustotu, preto sa netreba fixovať na gramáže. Množstvo cukru závisí aj od toho, na čo polevu použijete. Hustá poleva je vhodná na jemné kontúry, bodky, čiary a podobne. Riedku polevu môžete použiť na vypĺňanie neozdobených plôch.

  3. 3

    Dobre pripravená poleva je hustá, ale má stále krémovú konzistenciu. Keď ju naberieme na lyžicu, musí robiť špičky, tak ako správne vyšľahaný sneh.

  4. 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia