Výborná čokoládová torta bez múky s ovocím fotorecept
Foto: Olinecka
Teraz, keď je všade veľa ovocia, som neodolala a upiekla takúto dobrotu.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g |
|
300-350 ml |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1/2 ks (postrúhaná kôra) |
|
Čokoládová poleva: | |
100 gr (s vyšším obsahom kakaa) |
|
50 ml |
|
rôzne, podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto, k tomu štipku soli.
-
2
Bielky oddelíme od žĺtkov, s cukrom a soľou vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Do snehu vmiešame žĺtky, kakao premiešame s kypriacim práškom a postupne preosejeme do cesta.
-
4
Zľahka vmiešame kakao a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov - pečieme 20 minút.
-
5
Po upečení necháme korpus vychladnúť a stiahneme papier na pečenie.
-
6
Boky korpusu upravíme, pozdĺžne prerežeme na 4 rovnaké časti. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor práškový, vanilkový, kôru z citróna, premiešame a nakoniec vmiešame tvaroh.
-
7
Ingrediencie na plnku.
-
8
Krémom potrieme každý diel korpusu a stáčame do rolády. Trocha krému necháme na potretie vrchu torty.
-
9
Stočené dáme na podnos a opakujeme s každým dielom.
-
10
Spevnime tortovou formou, aspoň na 1 hodinu dáme stuhnúť do chladničky.
-
11
Vrch torty potrieme krémom.
-
12
Urobíme čokoládovú polevu: Čokoládu si nastrúhame alebo polámame na menšie kúsky, smotanu ohrejeme do horúca, zalejeme čokoládu a necháme rozpustiť , občas premiešame, aby sa rozpustila.
-
13
Vrch polejeme polevou a ozdobíme ovocím podľa seba.
-
14
Dobrú chuť všetkým.
Ďakujem za inšpiráciu, zasa budem vďaka tebe " za hviezdu". Určite najbližšie urobím. Dúfam, že sa mi podarí. Buď zdravá a vďaka.