Čokoládová torta
Výborná čokoládová torta bez múky s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Teraz, keď je všade veľa ovocia, som neodolala a upiekla takúto dobrotu.
45 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto, k tomu štipku soli.
- Bielky oddelíme od žĺtkov, s cukrom a soľou vyšľaháme tuhý sneh.
- Do snehu vmiešame žĺtky, kakao premiešame s kypriacim práškom a postupne preosejeme do cesta.
- Zľahka vmiešame kakao a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov - pečieme 20 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť a stiahneme papier na pečenie.
- Boky korpusu upravíme, pozdĺžne prerežeme na 4 rovnaké časti. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor práškový, vanilkový, kôru z citróna, premiešame a nakoniec vmiešame tvaroh.
- Ingrediencie na plnku.
- Krémom potrieme každý diel korpusu a stáčame do rolády. Trocha krému necháme na potretie vrchu torty.
- Stočené dáme na podnos a opakujeme s každým dielom.
- Spevnime tortovou formou, aspoň na 1 hodinu dáme stuhnúť do chladničky.
- Vrch torty potrieme krémom.
- Urobíme čokoládovú polevu: Čokoládu si nastrúhame alebo polámame na menšie kúsky, smotanu ohrejeme do horúca, zalejeme čokoládu a necháme rozpustiť , občas premiešame, aby sa rozpustila.
- Vrch polejeme polevou a ozdobíme ovocím podľa seba.
- Dobrú chuť všetkým.