Všeličo s chrenom
Autor receptu: stefanm
Tu je odpoveď,že čo som to zapekal.Dôležité je použiť veľa chrenu!.
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo vode s bujónom uvaríme do polomäkka karfiol a v posolenej vode zemiaky v šupke.
- Na pomastený plech...
- ukladáme uvarené,očistené a nakrájané zemiaky,posolíme,pridáme na plátky nakrájané mäso na ktoré...
- ...nasypeme veľa postruhaného chrenu a na to naukladáme pór,mrkvu a nakrájaný karfiol.
- Nastrúhaný syr rozmiešame so smotanou...
- ...pridáme strúhaný muškátový oriešok,zázvor...
- ...a strúhanku a...
- ...zalejeme všetko na plechu.Dáme zapiecť do rúry.
- (Z vody v ktorej som varil karfiol a "ukradnutých" zemiakov,karfiolu,mrkvy a s pridaním mrazených fazuľkových strukov som urobil polievku!)
- Po upečení necháme krátko vychladnúť a podávame.
- Ako prílohu som zvolil hlávkový šalát,paradajku,nakladané kukuričky a pivo!
- Potom som si trochu posedel na balkóne,popozeral na večernú oblohu a hneď po "Tisíc za jednu noc" som išiel spať :)