Foto: archaa
Neviem, či sa takáto kapusta ozaj v Bulharsku jedáva. Toto jedlo však pod týmto názvom poznám a varievam veľmi často, pretože ľúbim všetko kapustové. Zobraziť celý popisNeviem, či sa takáto kapusta ozaj v Bulharsku jedáva. Toto jedlo však pod týmto názvom poznám a varievam veľmi často, pretože ľúbim všetko kapustové. Je to výborné , jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom, zemiakmi, či knedľou...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu najemno pokrájame alebo nastrúhame, hodíme ju do hrnca na rozpálený olej a podusíme. Potom k nej pridáme ostatnú zeleninu, cibuľu, cesnak a dusíme 20 minút.
-
2
Na panvici si opražíme nakrájané kuracie prsia,
-
3
pridáme ich ku kapuste, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka
-
4
Nakoniec primiešame kyslú smotanu, krátko povaríme,
-
5
odstavíme a podávame.
U mňa máš jasných 5* :)
@eviana : Evinka, asi ti to pripomína šalát preto, že je to fotené v mojej obľúbenej miske, ale so šalátom to nemá vážne nič spoločné :D
tento recept som si všimla,ked ho tu dala @redakcia...ale-nevarila som..až na tvoju ponuku som dnes reagovala-a dobre som urobila..mala som morčací výrez...paprika jablčková-ani som netušila-že je ostrá-takže hotová kapusta u nás je riadne štipľavá-ale výborná..aj mužovi chutí...ešte veru bude aj druhýkrát...
doteraz som robievala z hlávkovej kapusty =Valašskú kapustu=tá je troška s inými surovinami..
dakujem
prajem : v kuchyni zdar..!!a nielen tam....:-)