(Vraj)Bulharská kapusta (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Neviem, či sa takáto kapusta ozaj v Bulharsku jedáva. Toto jedlo však pod týmto názvom poznám a varievam veľmi často, pretože ľúbim všetko kapustové. Je to výborné , jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom, zemiakmi, či knedľou...

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu najemno pokrájame alebo nastrúhame, hodíme ju do hrnca na rozpálený olej a podusíme. Potom k nej pridáme ostatnú zeleninu, cibuľu, cesnak a dusíme 20 minút.
  2. Na panvici si opražíme nakrájané kuracie prsia,
  3. pridáme ich ku kapuste, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka
  4. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, krátko povaríme,
  5. odstavíme a podávame.