(Vraj)Bulharská kapusta (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Neviem, či sa takáto kapusta ozaj v Bulharsku jedáva. Toto jedlo však pod týmto
názvom
poznám a varievam veľmi často, pretože ľúbim všetko kapustové. Je to výborné ,
jednoduché a rýchle jedlo,
ktoré môžete podávať s chlebom, zemiakmi, či knedľou...
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu najemno pokrájame alebo nastrúhame, hodíme ju do hrnca na rozpálený olej a podusíme.
Potom k nej pridáme ostatnú zeleninu, cibuľu, cesnak a dusíme 20 minút.
- Na panvici si opražíme nakrájané kuracie prsia,
- pridáme ich ku kapuste, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka
- Nakoniec primiešame kyslú smotanu, krátko povaríme,
- odstavíme a podávame.