Bezlepkové muffiny
Voňavé medové muffiny bez lepku
Autor receptu: novalim
Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika ako vyšitá :-). Dnes máme pre vás presne takýto recept, ktorý sa hodí na raňajky alebo desiatu. Upečte si s nami medové muffiny bez lepku. Prekvapia vás svojou jedinečnou chuťou, ktorú docielime kombináciou tých správnych korenín.
12 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suché prísady preosejeme a premiešame do misky. V strede spravíme jamku a do nej nalejeme mlieko premiešané s rožšľahanými vajíčkami. Varechou zľahka miešame, kým sa nám nevytvorí hladká zmes. Snažíme sa miešať jemne, aby sme nepremiešali zmes.
Pridáme tekutý med, ktorý sme zmiešali s trstinovým cukrom a ešte chvíľu zľahka premiešame, aby sme všetky prísady prepojili.
Do muffinového plechu naukladáme papierové košíčky a do nich nalejeme cesto.
- Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Po dopečení necháme muffiny vychladnúť. Prípadne ich môžeme potrieť sirupom a vyváľať v trstinovom cukre.