Morčacia roláda

Voňavá morčacia roláda

Autor receptu: podravka

Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
  2. Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
  3. Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
  4. Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.
  5. Mäso zľahka posypeme Podravka ochucovadlom, pokoreníme a položíme na cuketu.
  6. Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
  7. Na plnku položíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
  8. Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210 °C.
  9. Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.
  10. Podávanie: Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.
  11. Rada: Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čo najdlhšie cukety.