Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi fotorecept
Foto: kimlo
Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité. Už dávnejšie som si na internete
vyhliadol jeden recept so šampiňónmi Zobraziť celý popisPo fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité. Už dávnejšie som si na internete
vyhliadol jeden recept so šampiňónmi a sušenými hubami. Tých mám po uplynulej sezóne nasušených dosť, takže ich aspoň
takto zužitkujem. Recept je jednoduchý, lacný, a pritom veľmi chutný.
Zdroj: internet
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g čerstvé |
|
2 hrste |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
200 ml (12 %) |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita a pridáme sušené nenamočené huby, rascu a nové korenie, chvíľu orestujeme.
-
2
Pridáme šampiňóny, ktoré si predtým nakrájame na plátky, a chvíľu podusíme. Pridáme necelé 2 PL múky, orestujeme a zalejeme vývarom. Okoreníme, osolíme a za občasného miešania varíme asi 30 minút. Ak je omáčka hustá, pridáme trochu mlieka.
-
3
Nakoniec pridáme smotanu, dochutíme podľa chuti a krátko povaríme.
-
4
Podávame s ľubovoľnou prílohou, knedľou alebo cestovinou, ja som zvolil varené zemiaky.
Vďaka za koment, je to také odľahčenie od mäsa... :-)
Tiež som bol prekvapený ako to pekne zavoňalo pri restovaní, s namočenými hubami to je iné... vďaka za nahliadnutie.
Tak ma napadlo ked som to robil že spravím aj pár fotiek a uverejním recept, škoda by bolo sa s ním nepodeliť s ostatnými...
Ten knedlík by k tomu pasoval, ale už som ho mal predtým so segedínom, tak som zvolil zemiaky. A určite by sa tam hodil aj nejaký plátok mäsa na prírodno.. každému podľa chuti.
Ďakujem za nahliadnutie.
Aj ja ďakujem za pochvalu :-)
Vyskúšaj, určite neobanuješ.
Vďaka za pekný koment Feri, som rád že si vášnivý hubár ako ja. S tým jalovcom je to dobrý nápad, používam na divinu, možno by pasoval aj na huby.
Vďaka za nahliadnutie :-)
S jalovcem/borievky se nemusíš ničeho bát. Dávám jalovec celý, pár kuliček skoro do všeho. Když je celý, není tak výrazný a přesto chuť dá. Vyzkoušej. A já zase pomelu podle @sracz. Určitě je pak silnější a bude to chtít zpočátku trochu opatrnosti. Jalovec/borievka je velice zdravý. např: www.bylinkovo.cz/jalovec-obecny/...
Byla bych opatrná u dětí, těhotných a kojících žen, lidí s nemocí ledvin. Mně chutná moc. Ani ho z jídla zpravidla nevytahuji, když na něj narazím, rozkousnu a vznáším se v lese....
Mne veľmi chutila, dúfam že aj Tebe bude.
Áno, aj ja mám zásoby, a toho je ďalšia možnosť ich využiť. Vďaka za nahliadnutie 👍
Ďakujem za novinku…
Ďakujem Ti za výborný recept.