Hubová omáčka

Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité.* Už dávnejšie som si na internete vyhliadol jeden recept so šampiňónmi a sušenými hubami. Tých mám po uplynulej sezóne nasušených dosť, takže ich aspoň takto zužitkujem. Recept je jednoduchý, lacný, a pritom veľmi chutný.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita a pridáme sušené nenamočené huby, rascu a nové korenie, chvíľu orestujeme.
  2. Pridáme šampiňóny, ktoré si predtým nakrájame na plátky, a chvíľu podusíme. Pridáme necelé 2 PL múky, orestujeme a zalejeme vývarom. Okoreníme, osolíme a za občasného miešania varíme asi 30 minút. Ak je omáčka hustá, pridáme trochu mlieka.
  3. Nakoniec pridáme smotanu, dochutíme podľa chuti a krátko povaríme.
  4. Podávame s ľubovoľnou prílohou, knedľou alebo cestovinou, ja som zvolil varené zemiaky.