Hubová omáčka
Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité.* Už dávnejšie som si na internete
vyhliadol jeden recept so šampiňónmi a sušenými hubami. Tých mám po uplynulej sezóne nasušených dosť, takže ich aspoň
takto zužitkujem. Recept je jednoduchý, lacný, a pritom veľmi chutný.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita a pridáme sušené nenamočené huby, rascu a nové korenie, chvíľu orestujeme.
- Pridáme šampiňóny, ktoré si predtým nakrájame na plátky, a chvíľu podusíme. Pridáme necelé 2 PL múky, orestujeme a zalejeme vývarom. Okoreníme, osolíme a za občasného miešania varíme asi 30 minút. Ak je omáčka hustá, pridáme trochu mlieka.
- Nakoniec pridáme smotanu, dochutíme podľa chuti a krátko povaríme.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou, knedľou alebo cestovinou, ja som zvolil varené zemiaky.