Vláčny kefírový koláč s hruškami bez vajec
Foto: oregano9
Koláčik je fantasticky vláčny, vlhký a mäkký. Koláč je vysoký, ak ho taký nechcete, uberte trošku zo sódy bikarbóny. Je vhodný pre celú Zobraziť celý popisKoláčik je fantasticky vláčny, vlhký a mäkký. Koláč je vysoký, ak ho taký nechcete, uberte trošku zo sódy bikarbóny. Je vhodný pre celú rodinu aj návštevu :-) Pôvodný recept som si našla v kuchárskej knihe, no cesto bolo moc hutné, tak som si ho upravila podľa seba a vyšiel perfektne. Nech sa i Vám taký skvelý podarí :)
Suroviny
3 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
250 g (alebo acidko) |
|
300 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
podľa potreby |
|
3 ks |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Spolu premiešame sypké suroviny: múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a škoricu. Pokiaľ nemáte radi škoricu, nepoužijete ju. Namiesto kakaa môžete použiť aj karob.
- 2
K sypkým surovinám postupne primiešame kefír alebo acidko, jogurt, olej a vymiešame cesto. Pokiaľ by sa vám zdalo cesto veľmi husté alebo hutné, pokojne primiešajte mlieko podľa potreby.
- 3
Pridáme ešte ošúpané a na hrubo nastrúhané hrušky.
- 4
Pečieme vo veľkom plechu na 180 °C.
- 5
Vychladnutý koláč potrieme džemom a opatrne vylejeme pripravenú čokoládovú polevu (ohrejeme smotanu na šľahanie a necháme v nej roztopiť čokoládu).
- 6
Koláč odložíme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame. Môžeme ponúkať aj so šľahačkou.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu