Hruškový koláč
Hruškový koláč

Vláčny kefírový koláč s hruškami bez vajec

oregano9 - bez fotkyoregano9, 24. októbra 2023
Vláčny kefírový koláč s hruškami bez vajec
Foto: oregano9

Koláčik je fantasticky vláčny, vlhký a mäkký. Koláč je vysoký, ak ho taký nechcete, uberte trošku zo sódy bikarbóny. Je vhodný pre celú Zobraziť celý popisKoláčik je fantasticky vláčny, vlhký a mäkký. Koláč je vysoký, ak ho taký nechcete, uberte trošku zo sódy bikarbóny. Je vhodný pre celú rodinu aj návštevu :-) Pôvodný recept som si našla v kuchárskej knihe, no cesto bolo moc hutné, tak som si ho upravila podľa seba a vyšiel perfektne. Nech sa i Vám taký skvelý podarí :)

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
1 bal.
2 PL
1 PL
1 PL
250 g (alebo acidko)
300 g
1/2 hrnčeka
podľa potreby
3 ks
Navrch:




Postup

  1. 1

    Spolu premiešame sypké suroviny: múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a škoricu. Pokiaľ nemáte radi škoricu, nepoužijete ju. Namiesto kakaa môžete použiť aj karob.

  2. 2

    K sypkým surovinám postupne primiešame kefír alebo acidko, jogurt, olej a vymiešame cesto. Pokiaľ by sa vám zdalo cesto veľmi husté alebo hutné, pokojne primiešajte mlieko podľa potreby.

  3. 3

    Pridáme ešte ošúpané a na hrubo nastrúhané hrušky.

  4. 4

    Pečieme vo veľkom plechu na 180 °C.

  5. 5

    Vychladnutý koláč potrieme džemom a opatrne vylejeme pripravenú čokoládovú polevu (ohrejeme smotanu na šľahanie a necháme v nej roztopiť čokoládu).

  6. 6

    Koláč odložíme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame. Môžeme ponúkať aj so šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia