Hruškový koláč
Vláčny kefírový koláč s hruškami bez vajec
Autor receptu: oregano9
Koláčik je fantasticky vláčny, vlhký a
mäkký. Koláč je vysoký, ak ho taký
nechcete, uberte trošku zo sódy
bikarbóny.* Je vhodný pre celú rodinu aj
návštevu :-)
Pôvodný recept som si našla v
kuchárskej knihe, no cesto bolo moc
hutné, tak som si ho upravila podľa seba
a vyšiel perfektne. Nech sa i Vám taký
skvelý podarí :)
Postup
- Spolu premiešame sypké suroviny: múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a škoricu. Pokiaľ nemáte radi škoricu, nepoužijete ju. Namiesto kakaa môžete použiť aj karob.
- K sypkým surovinám postupne primiešame kefír alebo acidko, jogurt, olej a vymiešame cesto.
Pokiaľ by sa vám zdalo cesto veľmi husté alebo hutné, pokojne primiešajte mlieko podľa potreby.
- Pridáme ešte ošúpané a na hrubo nastrúhané hrušky.
- Pečieme vo veľkom plechu na 180 °C.
- Vychladnutý koláč potrieme džemom a opatrne vylejeme pripravenú čokoládovú polevu (ohrejeme smotanu na šľahanie a necháme v nej roztopiť čokoládu).
- Koláč odložíme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame.
Môžeme ponúkať aj so šľahačkou.