Višňová torta s mascarpone fotorecept
Foto: olinecka
Piekla som ju pre vnučku.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1 pohar |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
80 ml |
|
1 PL čerstvé |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtku a zakaždým ho zašľaháme. Kakao zmiešame s práškom do pečiva zľahka vmiešame do vaječného základu.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
-
4
Pripravme si suroviny na plnku.
-
5
Boky upečeného a vychladnutého korpusu upravíme a pokrájame na rovnako veľké široké pásy. Papier na pečenie neodstraňujeme, lepšie sa nám neskôr bude rolovať korpus s plnkou.
-
6
Smotanu, Smetafix a 4 PL medu vyšľaháme do tuha. Postupne pridáme tvaroh, mascarpone a premiešame. Upravený korpus potrieme plnkou. Kompót scedíme, necháme odkvapkať a odkvapkané višne poukladáme na plnku.
-
7
Pokrájané pásy natretého korpusu stočíme do kruhu, viď foto.
-
8
Stočený korpus položíme, vrch potrieme zbytkom plnky, vložíme do tortovej formy a dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Suroviny na polevu. Smotanu ohrejeme do horúca a pridáme maslo. Smotanou zalejeme čokoládu, ktorú sme vopred polámali na menšie kúsky. Miešame do rozpustenia čokolády. Následne touto polevou polejeme hotovú tortu a ozdobíme podľa seba.
-
10
Ochutnávka, foto v reze.
Ďakujem.
Ďakujem, naše vnúčatá sú zvyknuté na moje výmysly, pečenie.
Tortu som piekla s malinami a mascarpone som nahradila tvarohom. Bola vynikajúca, dakujem za recept.
Áno cesto je bez múky,robí sa aj zamatová roláda.