Višňová torta
Višňová torta s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Piekla som ju pre vnučku.
60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtku a zakaždým ho zašľaháme. Kakao zmiešame s práškom do pečiva zľahka vmiešame do vaječného základu.
- Plech vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
- Pripravme si suroviny na plnku.
- Boky upečeného a vychladnutého korpusu upravíme a pokrájame na rovnako veľké široké pásy. Papier na pečenie neodstraňujeme, lepšie sa nám neskôr bude rolovať korpus s plnkou.
- Smotanu, Smetafix a 4 PL medu vyšľaháme do tuha. Postupne pridáme tvaroh, mascarpone a premiešame. Upravený korpus potrieme plnkou. Kompót scedíme, necháme odkvapkať a odkvapkané višne poukladáme na plnku.
- Pokrájané pásy natretého korpusu stočíme do kruhu, viď foto.
- Stočený korpus položíme, vrch potrieme zbytkom plnky, vložíme do tortovej formy a dáme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na polevu. Smotanu ohrejeme do horúca a pridáme maslo. Smotanou zalejeme čokoládu, ktorú sme vopred polámali na menšie kúsky. Miešame do rozpustenia čokolády. Následne touto polevou polejeme hotovú tortu a ozdobíme podľa seba.
- Ochutnávka, foto v reze.