Višňová torta

Višňová torta s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Piekla som ju pre vnučku.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame po jednom žĺtku a zakaždým ho zašľaháme. Kakao zmiešame s práškom do pečiva zľahka vmiešame do vaječného základu.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
  4. Pripravme si suroviny na plnku.
  5. Boky upečeného a vychladnutého korpusu upravíme a pokrájame na rovnako veľké široké pásy. Papier na pečenie neodstraňujeme, lepšie sa nám neskôr bude rolovať korpus s plnkou.
  6. Smotanu, Smetafix a 4 PL medu vyšľaháme do tuha. Postupne pridáme tvaroh, mascarpone a premiešame. Upravený korpus potrieme plnkou. Kompót scedíme, necháme odkvapkať a odkvapkané višne poukladáme na plnku.
  7. Pokrájané pásy natretého korpusu stočíme do kruhu, viď foto.
  8. Stočený korpus položíme, vrch potrieme zbytkom plnky, vložíme do tortovej formy a dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Suroviny na polevu. Smotanu ohrejeme do horúca a pridáme maslo. Smotanou zalejeme čokoládu, ktorú sme vopred polámali na menšie kúsky. Miešame do rozpustenia čokolády. Následne touto polevou polejeme hotovú tortu a ozdobíme podľa seba.
  10. Ochutnávka, foto v reze.