Drobné pečivo
Vianočné venčeky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vianoce sú za dverami a ja keď mám
troška času, pripravujem, vymýšľam.
Ponúkam venčeky, ktoré sú
nenáročne na pečenie.
40 ks porcií |
50 minút príprava |
7-8/40-45 minút na 180/110 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Múku preosejeme do väčšej misy. Múke na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
- Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a kolieska predpečieme 7-8 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, dáme na vodný kúpeľ, pridáme štipku soli, cukor, 1/2 ČL Solamylu a došľaháme do tuha. Sneh prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Na predpečené venčeky nastriekame snehovú zmes v tvare venčekov (viď foto). Opäť vložíme do vyhriatej rúry na 110 stupňov a dopečieme asi 40-45 minút.
- Po upečení môžeme do stredu dať marmeládove želé, ale nemusí byť.