Drobné pečivo

Vianočné venčeky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vianoce sú za dverami a ja keď mám troška času, pripravujem, vymýšľam. Ponúkam venčeky, ktoré sú nenáročne na pečenie.

40 ks
porcií
50 minút
príprava
7-8/40-45 minút
na 180/110 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme do väčšej misy. Múke na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
  3. Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a kolieska predpečieme 7-8 minút. Z bielkov vyšľaháme sneh, dáme na vodný kúpeľ, pridáme štipku soli, cukor, 1/2 ČL Solamylu a došľaháme do tuha. Sneh prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  5. Na predpečené venčeky nastriekame snehovú zmes v tvare venčekov (viď foto). Opäť vložíme do vyhriatej rúry na 110 stupňov a dopečieme asi 40-45 minút.
  6. Po upečení môžeme do stredu dať marmeládove želé, ale nemusí byť.