Vianočné oblátky (rovné)

mirkajan - fotkamirkajan, 9. októbra 2011

Keďže sa pomaly ale isto blížia Vianoce, pridávam ďaľší recept na vianočné oblátky, tentoraz rovné, ktoré jedávame v rámci štedrej večere s medom. Keď Zobraziť celý popisKeďže sa pomaly ale isto blížia Vianoce, pridávam ďaľší recept na vianočné oblátky, tentoraz rovné, ktoré jedávame v rámci štedrej večere s medom. Keď som si kúpila formu na výrobu oblátok, recept na trubičky sa mi osvedčil hneď prvý odskúšaný, dlho som však nevedela nájsť dobrý recept na tieto ploché oblátky- pri pečení sa cesto vždy trhalo, lepilo alebo vlnilo. Tento recept som vymámila od jednej babinky, ktorá nám pred Vianocami doniesla tieto oblátky okoštovať na ambulanciu a nemajú chybu.

200 ks
porcií
30 minút
príprava
180-240 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
1 ks
1 ks
400 ml
400 ml
200 g
400 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme podľa poradia do mixéra a dôkladne rozmixujeme na hladké cesto. Necháme odstáť aspoň 5-6 hodín v chlade a na oblátkovej forme pečieme rovné oblátky.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Sú pekné rovné alebo pokrútené. Ale asi vyskúšam a uvidím.
torticka
Ja som sa už o formu zaujímala, ale je strašne drahá. Ale oblátky mám rada.
nadia56
@Mirkajan , je sice davno-davno po vianociach, ale chcem sa ti podakovat za tento tvoj recept na vyborne oblatky, som len zaciatocnicka v peceni oblatok, vydarili sa perfektne hned na prvykrat a boli velmi chutne, mali uspech:-)
kvetinka813
Mirkajan, práve som sa pustila do pečenia oblátok..Mám jeden recept, ktorý mi zabezpečil krásne rovné /vďaka sacharínu/ oblátky, ale zdajú sa mi málo sladké.:( Pozerám, že ty píšeš rovné oblátky, ale sacharín nepridávaš, sú tieto tvoje naozaj rovné aj bez sacharínu? Vďaka za odpoveď.
mirkajan
Oblátky sú určite rovné, aj keď asi nie až také, ako z obchodu. Sacharín nepridávam, v čomkoľvek mi veľmi prekáža chuť umelých sladidiel. Treba vyskúšať, uvidíš, či ti budú vyhovovať, ono akonáhle ide do oblátkového cesta cukor, budú sa mierne vlniť, čím viac cukru, tým viac sa vlnia.
1x trogar
kvetinka813
OK, tak ja to teda skúsim, aj keď nebudú možno úplne rovné, ale určite budú chutiť skvelo! Tak ja ti dám potom vedieť..ďakujem...
miruska
Mirkajan ja uz mam hlavu v smutku. Zarobila som si dnes tvoj recept a isla som ho vyskusat. Cesto je uplne huste a ked ho dam do formy mam problem ho rostlacit. Ani to skoro nejde. Porad co mam robit? Davas na formu jednu polievkovu lyzicu ako aj pri druhych oplatkach? Ako mas nastavenu Formu? V strede alebo trosku menej alebo viacej? Chutovo su inac velmi dobre. Moze byt ze cesto pred pripravou riedis? Nechala som to radsej tak a dala som cesto znova do chladnicky.Budem rada ked my poradis. skusila som ho v malej miske rozriedit ale zas ked je riedke ich nemozem s formy dat prec.Vopred ti dakujem.Mirka
mirkajan
toto cesto má byť hustejšie ako cesto na trubičky, ale zase v ňom nesmie "stáť lyžica". Keď cesto postojí v chladničke, obvykle zhustne, preto ho pred použitím riedim podľa potreby. Takto sa to ťažko radí, tú hustotu musíš dostať do oka. Ja to väčšinou robím tak, že si z celého množstva odoberiem cesto do kompótovej misky atam pridám trochu mlieka alebo vody, keď toto množstvo miniem, zarobím v kompótovej miske ďalšiu várku. Mlieka na tú kompótovú misku pridávam od oka, väčšinou tak 1-2 PL, ale ako vravím hustotu si treba odskúšať, do toho sa človek rýchlo dostane. Cesta na platňu dávam 1 PL a zvyknem ho roztiahnuť do oválu cez stred platne (mám oválnu formu). Okraje oblátok po stuhnutí obstrihávam, aby neboli také všelijaké. Tak dúfam, že ti tieto rady pomôžu, prajem pevné nervy, plechový zadok a aby oblátky vyšli na druhý pokus.
1x trogar
kvetinka813
Ahoj Mirka, dnes som si konečne našla čas aj na tvoj recept, no a musím písať len v pozitívach! Mne sa robili veľmi dobre, sú chutné a aj rovné. Ja som tiež do cesta ešte pridala vodu, aby bolo redšie. Neprezradíš nám ešte nejaký dobrý recept i na trubičky? Ďakujem.
mirkajan
Recept na trubičky mám vo svojich receptoch pod názvom vianočné oblátkové trubičky- je tiež rokmi overený, pôvodne to bol recept uverejnený pred rokmi vo vianočnej prílohe Pravdy. Treba vyskúšať a nájsť si ten svoj recept, myslím že tu na vareche je ich dosť.
mirena
minulý rok som vyskúšala tento recept a tento rok ho použijem znovu, výborný ,osvedčil sa.....Ďakujem
ferrero
Recept isto vyskusam, vyzera fajne. Akurat som kupil oblatkovac v Kovo Piestany, super masinka...
1x dydya
nadia56
@mirkajan ,
aj tento rok, ako kazdy rok, sme mali na vianocnom stole oplatky urobene podla tvojho receptu, su vyborne,
vela uspechov a zdravia v novom roku ti zelam ☺
marijka
Chcem si len overiť recept. Cukor 200g alebo 200ml ako si napísala v recepte . Vopred ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia