Jablková bábovka

Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka

Autor receptu: archaa

10-12
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a nastrúhané jablká zmiešame v miske s orechami a škoricou.
  2. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  3. Vajcia vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a víno, potom postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jablkovo-orechovú zmes a hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy. Dobre uhladíme a pečieme 50-60 minút.
  4. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme glazúrou, ktorú si pripravíme tak, že všetky ingrediencie na ňu vymiešame do hladkej masy - glazúry... Môžeme ešte ozdobiť podľa fantázie. Ja som použila cukrové perly.
  5. Bábovka je úžasná.