Jablková bábovka
Vianočná vínová jablkovo-orechová bábovka
Autor receptu: archaa
10-12 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Očistené a nastrúhané jablká zmiešame v miske s orechami a škoricou.
- Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Vajcia vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a víno, potom postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jablkovo-orechovú zmes a hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy. Dobre uhladíme a pečieme 50-60 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť a polejeme glazúrou, ktorú si pripravíme tak, že všetky ingrediencie na ňu vymiešame do hladkej masy - glazúry... Môžeme ešte ozdobiť podľa fantázie. Ja som použila cukrové perly.
- Bábovka je úžasná.
|