Vianočná morka s gaštanovou plnkou

Autor receptu: ivako

My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 250 °C

Postup

  1. Vyčistenú a umytú morku osušíme, zvnútra i zvonka osolíme.
  2. Plnka: morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájame na malé kúsky, pridáme šunku krájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu sekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou.
  3. Morku naplníme plnkou, spojíme niťou, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.