Vianočná morka s gaštanovou plnkou
Autor receptu: ivako
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 250 °C |
Postup
- Vyčistenú a umytú morku osušíme, zvnútra i zvonka osolíme.
- Plnka: morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájame na malé kúsky, pridáme šunku krájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu sekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou.
- Morku naplníme plnkou, spojíme niťou, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.