Venčeky so šľahačkou
Foto: luwinka
Naše obľúbené venčeky.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody pridáme maslo , povaríme a pridáme polohrubú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, pridávame po jednom vajci a zašľahávame. Všetko dobre vymiešame a naplníme cukrárenské vrecko a začneme tvoriť venčeky , ktoré kladieme na vymastený plech. Trúbu si vopred rozohrejeme a pečieme na 200 stupňov . Trúbu neotvárame aspoň 15 minút , lebo by nám venčeky spľasli. Pečieme dozlatista.
- 2
Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme ich zúbkovaným nožom na 2 polovice.
- 3
Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme do tuha. Spodnú časť venčeka naplníme šľahačkou a vrchnou časťou prikryjeme.
- 4
A povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Netreba vodu aj trochu osoliť a do múky dať kyp. prášok? Ja mám taký recept.
Nemám odvahu to robiť, v miunulosti som mala problém vytláčať cetso z vrecka s ozdobnou špičkou. :-(
Odpaľovaného cesta sa netreba báť, vyzerá zložito, ale nie je to žiadna hrôza, pre mňa je horšie kysnuté. Papier nedávaj, musíš vytláčať na pevnú podložku, papier lieta po plechu. Ak aj zle vytlačíš, na pomastenom ešte tvar opravíš, na papieri už nie. Kolieskom namočeným v múke si urob na mastný plech šablónu, aký má venček byť. Začni s väčšími kolieskami, na malé treba ruku istú, alebo rob banániky, alebo tyčinky. Cesto dobre vypracuj, aby bolo krásne, lesklé a hladké. Že práve ty, taká šikovná kuchárka, si neveríš s venčekami, sa divím.
však som dala do vriacej vody soľ , ja kypriaci prášok nedávam.
Velmi dobrá alternativa - pampúšky lyžicou - pro ty, kterým už ruce neslouží tak jako dřív. Pak bude doba pečení možná malinko odlišnější. Ale to jde vychytat - cca po 15 minutách /viz hore dle receptu/ - vytáhnout jeden vzorek, rozkrojit a zjistit stav propečení.
Dovolím si koment vložit pod tvůj recept.