Venčeky so šľahačkou

luwinka - fotkaLuwinka, 21. mája 2018 21:16
Ďalšie recepty »

Venčeky so šľahačkouFoto: luwinka

Naše obľúbené venčeky.

36
porcií
20 min
na 200 °C

Suroviny

6 ks
400 ml
140 g
250 g
štipka
Plnka:
2 ks
2 ks
Na posypanie:
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme maslo , povaríme a pridáme polohrubú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, pridávame po jednom vajci a zašľahávame. Všetko dobre vymiešame a naplníme cukrárenské vrecko a začneme tvoriť venčeky , ktoré kladieme na vymastený plech. Trúbu si vopred rozohrejeme a pečieme na 200 stupňov . Trúbu neotvárame aspoň 15 minút , lebo by nám venčeky spľasli. Pečieme dozlatista.

  2. 2

    Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme ich zúbkovaným nožom na 2 polovice.

  3. 3

    Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme do tuha. Spodnú časť venčeka naplníme šľahačkou a vrchnou časťou prikryjeme.

    Venčeky so šľahačkou - obrázok 3
  4. 4

    A povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.

    Venčeky so šľahačkou - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist