Šľahačkový zákusok
Šľahačkový zákusok

Venčeky so šľahačkou

luwinka - fotkaluwinka, 21. mája 2018
Venčeky so šľahačkou
Foto: luwinka

Naše obľúbené venčeky.

36
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
400 ml
140 g
250 g
štipka
Plnka:
2 ks
2 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme maslo , povaríme a pridáme polohrubú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, pridávame po jednom vajci a zašľahávame. Všetko dobre vymiešame a naplníme cukrárenské vrecko a začneme tvoriť venčeky , ktoré kladieme na vymastený plech. Trúbu si vopred rozohrejeme a pečieme na 200 stupňov . Trúbu neotvárame aspoň 15 minút , lebo by nám venčeky spľasli. Pečieme dozlatista.

  2. 2

    Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme ich zúbkovaným nožom na 2 polovice.

  3. 3

    Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme do tuha. Spodnú časť venčeka naplníme šľahačkou a vrchnou časťou prikryjeme.

    Venčeky so šľahačkou - obrázok 3
  4. 4

    A povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.

    Venčeky so šľahačkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Pekné, vždy som túžila také urobiť, ale mne sa veľmi ťazko vytláča z vrecka tá masa cesta na plech. Ten by bolo lepšie vystlať peč. papierom.
Netreba vodu aj trochu osoliť a do múky dať kyp. prášok? Ja mám taký recept.
Nemám odvahu to robiť, v miunulosti som mala problém vytláčať cetso z vrecka s ozdobnou špičkou. :-(
@Marienka44 (22.5.2018 08:19)

Odpaľovaného cesta sa netreba báť, vyzerá zložito, ale nie je to žiadna hrôza, pre mňa je horšie kysnuté. Papier nedávaj, musíš vytláčať na pevnú podložku, papier lieta po plechu. Ak aj zle vytlačíš, na pomastenom ešte tvar opravíš, na papieri už nie. Kolieskom namočeným v múke si urob na mastný plech šablónu, aký má venček byť. Začni s väčšími kolieskami, na malé treba ruku istú, alebo rob banániky, alebo tyčinky. Cesto dobre vypracuj, aby bolo krásne, lesklé a hladké. Že práve ty, taká šikovná kuchárka, si neveríš s venčekami, sa divím.
Marienka, mne sa raz roztrhlo vrecko s tým cestom, iné som nemala, a tak som robila na plech kôpky dvomi polievkovými lyžicami, také pampúšiky. To by si určite zvládla a aj to celkom pekne vyzeralo. Papier na pečenie dávam na navlhčený plech, potom drží. A tieto venčeky sú nádherné.
@Tatty (23.5.2018 22:28)
Velmi dobrá alternativa - pampúšky lyžicou - pro ty, kterým už ruce neslouží tak jako dřív. Pak bude doba pečení možná malinko odlišnější. Ale to jde vychytat - cca po 15 minutách /viz hore dle receptu/ - vytáhnout jeden vzorek, rozkrojit a zjistit stav propečení.
Krasna fotka, lakava, jenze mne staci si oooobcas jeden kousek koupit. Tady jen ladim formu :-) @Haji ty jsi takova laskava duše Varechy, kazdemu vsechno pochvalis, vsichni (vsechny) sú sikulky a sikulove, ale vlastne vubec nevim, jak varis ty? Varis take podle nejakeho receptu odsud, nebo co vlastne jis, co mas rada? Sleduju vsechny tvoje komentare jak jsou chvalici, ale ze bys varila podle nejakeho rec, neco vyzkousela, vice ci mene chutnalo, jsem nevidela? Nebo prehlidla? Napis, zajima me to.

Pridaj komentár k receptu: