« Naspäť na tento recept

Venčeky so šľahačkou verzia na vytlačenie

Naše obľúbené venčeky.

Autor receptu: luwinka

Postup receptu

Do vriacej osolenej vody pridáme maslo , povaríme a pridáme polohrubú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, pridávame po jednom vajci a zašľahávame. Všetko dobre vymiešame a naplníme cukrárenské vrecko a začneme tvoriť venčeky , ktoré kladieme na vymastený plech. Trúbu si vopred rozohrejeme a pečieme na 200 stupňov . Trúbu neotvárame aspoň 15 minút , lebo by nám venčeky spľasli. Pečieme dozlatista.

Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme ich zúbkovaným nožom na 2 polovice.

Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme do tuha. Spodnú časť venčeka naplníme šľahačkou a vrchnou časťou prikryjeme.
Venčeky so šľahačkou - obrázok 3

A povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.
Venčeky so šľahačkou - obrázok 4

Suroviny




36
porcií
20
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist