Šľahačkový zákusok

Venčeky so šľahačkou

Autor receptu: luwinka

Naše obľúbené venčeky.

36
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody pridáme maslo , povaríme a pridáme polohrubú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, pridávame po jednom vajci a zašľahávame. Všetko dobre vymiešame a naplníme cukrárenské vrecko a začneme tvoriť venčeky , ktoré kladieme na vymastený plech. Trúbu si vopred rozohrejeme a pečieme na 200 stupňov . Trúbu neotvárame aspoň 15 minút , lebo by nám venčeky spľasli. Pečieme dozlatista.
  2. Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme ich zúbkovaným nožom na 2 polovice.
  3. Šľahačku so stužovačmi vyšľaháme do tuha. Spodnú časť venčeka naplníme šľahačkou a vrchnou časťou prikryjeme.
  4. A povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.