Veľkonočné citrónové volské očká
Autor receptu: archaa
Neskutocne svieze velkonocné pecivko, do ktorého som sa okamzite zamilovala. Navyse mi
prídu krásne origos k Velkej Noci. Plnené sú domácim Lemon curdom.
30 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpocívat asi pol hodiny.
- Potom vyberieme, vyvalkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Z prvej polovice cesta celé, z druhej s mensím odkrojeným krúzkom.
Ukladáme na plech s papierom na pecenie a v predhriatej rúre na 200 stupnov pecieme asi 10 minút. (prosím, pecenie sledujte, nemajú vám zhnednút).
- Po upecení ich vyberieme a necháme vychladnút. Vrchné diely namácame do citrónovej cukrovej polevy a necháme dobre zaschnút. Potom uz len zlepujeme lemon curdom a vznikne nám krásne volské ocko!!!!