Veľkonočná syrová plnka

Autor receptu: katka2104

Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne chutila a rozhodla som sa ju toho roku spraviť. Recept je od Haliny Pawlovskej a nikde na internete naňho nebol recept. Preto som si ho popýtala a rozhodla som sa s ním s vami podeliť...

16
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rožky nakrájame na menšie kocky a zalejeme mliekom a vývar. Musia do rožkov vsiaknuť, zmes nesmie byť tekutá. Sparíme špenát a nakrájame na kúsky a spolu s nakrájanou cibuľou, jarnou cibuľkou, plátkami cesnaku a žĺtkami primiešame k rožkom.
  2. Pridáme na jemno narezanú anglickú slaninu (šunku) a postrúhaný eidam (môže byť aj gouda, či ementál). Osolíme, okereníme a este raz poriadne premiešame.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k zmesi a vylejeme do tukom vymastenej formy. Na vrch poukladáme plátky masla a dáme piecť do predhriatej rúry.