Veľkonočná syrová plnka
Autor receptu: katka2104
Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol
priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne chutila a rozhodla som sa ju
toho roku spraviť. Recept je od Haliny Pawlovskej a nikde na internete naňho nebol recept.
Preto som si ho popýtala a rozhodla som sa s ním s vami podeliť...
16 porcií |
20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Rožky nakrájame na menšie kocky a zalejeme mliekom a vývar. Musia do rožkov vsiaknuť, zmes nesmie byť tekutá.
Sparíme špenát a nakrájame na kúsky a spolu s nakrájanou cibuľou, jarnou cibuľkou, plátkami cesnaku a žĺtkami primiešame k rožkom.
- Pridáme na jemno narezanú anglickú slaninu (šunku) a postrúhaný eidam (môže byť aj gouda, či ementál). Osolíme, okereníme a este raz poriadne premiešame.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k zmesi a vylejeme do tukom vymastenej formy. Na vrch poukladáme plátky masla a dáme piecť do predhriatej rúry.