Veľkonočná baba s jarným šalátom
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 5 ks |
|
| 1 hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| na vymastenie |
|
| 2 PL (na vysypanie) |
|
| Jarný šalát: | |
| 1 hlávka |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 zväzok |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žemle nakrájame na malé kocky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vňať, žĺtky, majorán, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, klobásu a údenú šunku. A nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky.
- 2
Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do vymasteného pekáča dáme žemľovú zmes s mäsom a pečieme pri 170 °C asi 30 minút.
- 3
Zo šťavy z citróna, oleja, soli, korenia a cukru pripravíme dresing. Zmiešame frisé šalát, púpavu, reďkovku nakrájanú na plátky a žeruchu a prelejeme dresingom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Pochutili sme si. :)