Veľkonočná baba s jarným šalátom

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Veľkonočná baba s jarným šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
5 ks
1 hrsť
200 ml
1 ks
80 g
100 g
1 ks
 na vymastenie
2 PL (na vysypanie)
Jarný šalát:
1 hlávka
1 hrsť
1 zväzok
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na malé kocky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vňať, žĺtky, majorán, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, klobásu a údenú šunku. A nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky.

  2. 2

    Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do vymasteného pekáča dáme žemľovú zmes s mäsom a pečieme pri 170 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Zo šťavy z citróna, oleja, soli, korenia a cukru pripravíme dresing. Zmiešame frisé šalát, púpavu, reďkovku nakrájanú na plátky a žeruchu a prelejeme dresingom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pán šéfkuchár podarila sa vám, baba je pekná na reze, aj vysoká. Mne tam síce chýba cesnak, ale keď sa použila klobása do plnky tak cesnakovú chuť dostane. S jarným šalátikom je to skvelé pohostenie pre šibačov.
Ďakujem za recept, robila som teraz na veľkonočné sviatky. Keďže som nemala petržlenovú vňať, dala som medvedí cesnak a pažítku.
Pochutili sme si. :)

Pridaj komentár k receptu: