Veľkonočná baba s jarným šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žemle nakrájame na malé kocky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vňať, žĺtky, majorán, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, klobásu a údenú šunku. A nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky.
  2. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do vymasteného pekáča dáme žemľovú zmes s mäsom a pečieme pri 170 °C asi 30 minút.
  3. Zo šťavy z citróna, oleja, soli, korenia a cukru pripravíme dresing. Zmiešame frisé šalát, púpavu, reďkovku nakrájanú na plátky a žeruchu a prelejeme dresingom.