Veľkonočná baba s jarným šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30-40 minút na 170 °C |
Postup- Žemle nakrájame na malé kocky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vňať, žĺtky, majorán, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, klobásu a údenú šunku. A nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky.
- Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do vymasteného pekáča dáme žemľovú zmes s mäsom a pečieme pri 170 °C asi 30 minút.
- Zo šťavy z citróna, oleja, soli, korenia a cukru pripravíme dresing. Zmiešame frisé šalát, púpavu, reďkovku nakrájanú na plátky a žeruchu a prelejeme dresingom.
|