Veľká noc babky pernikárky

Autor receptu: redakcia

Jar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich lístočky z mäty, jedlé kvietky alebo marcipánové motýliky a vajíčka.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Palmarin, cukor a ostatné prísady vymiešame a pridáme múku. Cesto zabalíme a necháme v chlade odstáť minimálne 4 hodiny. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme oválky. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 °C dozlatista.
  2. Necháme ich vychladnúť a po dva kusy spájame slivkovým džemom. Takto pozliepané vajíčka namáčame v čokoládovej poleve, pripravenej z čokolády a Cery. Bielok vymiešame s cukrom a Solamylom do tuhej peny a zdobíme perníčky.