« Naspäť na tento recept

Vejár z bravčového karé (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.

Autor receptu: izabella929

Postup receptu

Bravčové karé som umyla osušila.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 1

Nakrájala som ho na rovnako široké pásy, ale celkom som ho neprekrojila, nechala som 3 cm neprekrojené mäso.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 2

Na plnenie použijem domácu neúdenú klobásu, veď napokon aj to je mleté mäso.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 3

Odstránim z nej črievko a získanú masu som zmiešala s vyžmýkaným pol rohlíkom, bála som sa, že sa mi hmota rozpadne.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 4

Do každého otvoru som vložila plnku a dobre potlačila až na spodok, aby sa plnka všade dostala a celé som zviazala pevne kuchynským špagátom.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 5

Na panvici som nechala rozohriať masť a mäso som nechala sprudka zatiahnúť. S mäsom som už nehýbala, pridala som k nemu cibuľu a cesnak, posypala rascou, mletou paprikou, mletým korením, osolila a podliala hovädzím vývarom. Pod pokrievkou som mäso dusila 50 minút, občas polievala vývarom.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 6

Hotové mäso som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút, potom som odstránila špagáty.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 7

Zo zvedavosti som nakrojila prvý plátok, ako to vyzerá a či sa podobá na recept od priateľky. Krájame presne opačne ako bolo mäso plnené.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 8

A potom už pokojne nakrájala všetko. Recept splnil moje očakávanie
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 9

Hotové jedlo som podávala s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Pod mäso som dala šťavu z výpeku. Prajem vám dobrú chuť.
Vejár z bravčového karé (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny




6
porcií
60
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist