kapustnica
kapustnica

Vegetariánska kapustnica

mitzy - fotkamitzy, 20. novembra 2017
Vegetariánska kapustnica
Foto: mitzy

Vegetariánska kapustnica u nás nesmie chýbať na vianočnom stole. Ale rada ju pripravím aj iný chladný deň v zime. Mám ju rada hustú a plnú chutí.

6
porcií

Suroviny

500 - 700 g
3 - 3,5 l
1 - 2 ks
1 - 2 ks
30 g
100 g
40 g (slížiky)
1 ks
1 a 1/2 ČL
1 a 1/2 ČL
Korenie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slivky a hríby namočíme do misiek. Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime červenou mletou paprikou. Pridáme kyslú kapustu, čierne korenie, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou. Kapustu pod chvíľou skontrolujeme, ako mäkne a dolievame odparenú vodu. Keď je kapusta zmäknutá, pridáme pokrájanú mrkvu a zemiaky, sójové kocky, alebo nudličky, scedené slivky a hríby. Osolíme, pridáme mletú rascu, cukor a ďalej varíme. Ku koncu varenia ešte pridáme červenú mletú papriku na farbu. Hotovú kapustnicu podávame s chlebíkom. Druhý deň je ešte lepšia. Tretí deň už nie je :)

  2. 2

    Dobrú chuť!

    Vegetariánska kapustnica - obrázok 2

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@Dosa , ja varím kapustnicu dosť dlho, tak sa mi uvaria, ale je super, že sa nerozvaria. @Afi , dávam aj do základu, aj potom ku koncu tú papričku. Niekedy i štipľavú, ako sa mi chce :) s tými sójovými vecami ťa aj chápem, ja ich veľmi nerobím, raz za uhorský rok, lebo náhražky nemusím veľmi tiež, ale sem ich pridávam, zvyk ešte z mladých čias, tu by mi chýbali.
Ja tiež varievam aj bezmäsitú kapustnicu, v podstate dosť podobne, ale nedávam sóju a mrkvu, k zemiakom, hubám a slivkám pridávam osobitne uvarenú veľkú fazuľu "bôbovicu."
Bezva recept - vegetariánský, chutný a určitě výborný. Krásně naservírováno a natrénováno na Vianoce. Díky za sdílení tvého receptu, aj vegetarián papá dobré veci. Hezký večer, milá @Mitzy , tobě i celé rodině!

Pridaj komentár k receptu: