Vegetariánska kapustnica

mitzy - fotkaMitzy, 32 ročná žena, 20. novembra 2017 13:20
Ďalšie jej recepty »

Vegetariánska kapustnicaFoto: mitzy

Vegetariánska kapustnica u nás nesmie chýbať na vianočnom stole. Ale rada ju pripravím aj iný chladný deň v zime. Mám ju rada hustú a plnú chutí.

6
porcií

Suroviny

500 - 700 g
3 - 3,5 l
1 - 2 ks
1 - 2 ks
30 g
100 g
40 g (slížiky)
1 ks
1 a 1/2 ČL
1 a 1/2 ČL
Korenie:
1 ks
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Slivky a hríby namočíme do misiek. Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime červenou mletou paprikou. Pridáme kyslú kapustu, čierne korenie, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou. Kapustu pod chvíľou skontrolujeme, ako mäkne a dolievame odparenú vodu. Keď je kapusta zmäknutá, pridáme pokrájanú mrkvu a zemiaky, sójové kocky, alebo nudličky, scedené slivky a hríby. Osolíme, pridáme mletú rascu, cukor a ďalej varíme. Ku koncu varenia ešte pridáme červenú mletú papriku na farbu. Hotovú kapustnicu podávame s chlebíkom. Druhý deň je ešte lepšia. Tretí deň už nie je :)

  2. 2

    Dobrú chuť!

    Vegetariánska kapustnica - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist