Foto: mitzy
Vegetariánska kapustnica u nás nesmie chýbať na vianočnom stole. Ale rada ju pripravím aj iný chladný deň v zime. Mám ju rada hustú a Zobraziť celý popisVegetariánska kapustnica u nás nesmie chýbať na vianočnom stole. Ale rada ju pripravím aj iný chladný deň v zime. Mám ju rada hustú a plnú chutí.
porcií
Suroviny
500 - 700 g |
|
3 - 3,5 l |
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 ks |
|
30 g |
|
100 g |
|
40 g (slížiky) |
|
1 ks |
|
|
|
1 a 1/2 ČL |
|
1 a 1/2 ČL |
|
Korenie: | |
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Slivky a hríby namočíme do misiek. Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime červenou mletou paprikou. Pridáme kyslú kapustu, čierne korenie, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou. Kapustu pod chvíľou skontrolujeme, ako mäkne a dolievame odparenú vodu. Keď je kapusta zmäknutá, pridáme pokrájanú mrkvu a zemiaky, sójové kocky, alebo nudličky, scedené slivky a hríby. Osolíme, pridáme mletú rascu, cukor a ďalej varíme. Ku koncu varenia ešte pridáme červenú mletú papriku na farbu. Hotovú kapustnicu podávame s chlebíkom. Druhý deň je ešte lepšia. Tretí deň už nie je :)
- 2
Dobrú chuť!
- 2
@Izi ďakujem, ono chutí dobre, hlavne tu sa nerozvarí, ale kto mu neholduje, tomu rozumiem.
@Astor sto ľudí tisíc chutí ;)
@Mirop bola určite, nemusí tam ísť sója vôbec...
@Haji vďaka a pekný dník aj Tebe!
Pre Teba a pre ostatných varecháčov by som nedala sójové kocky ;) ďakujem za nahliadnutie, vždy potešíš