Vegánska tlačenka (fotorecept)
Autor receptu: lif
zdravá,rýchla, a chutila všetkým
6-8 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójové mäso si uvaríme podľa návodu na obale (ja som ho robia vo vode ochutenej vegetou a zel.bujónom) a po uvareni ho vyžmýcham a nakrájam na mini kocky.
Tofu si taktiež nakrájame na menšie kocky a dáme nachvíľku marínovať (marináda: troška soli, olej, 2 strúčiky cenaku)
- Robi mäso nakrájam tiež na malé kocky
- Toto všetko nahádžem do hrnca a malinko osmahnem.
- Zalejem 900 ml zeleninovým vývarom, pridám korenie, bobkový list, (niekedy pridám trochu mletej papriky) 5 minút nechám povariť.
- Pridáme Agar
- Pomiešam a ešte za tepla dávam do tlačenkovej pančušky. Tú som tentokrát nemala tak som použila srnčí chrbát.Zo skúsenosti viem ze sa vydarí aj vo forme na bábovku.
Dobrú chuť!