Vegánska tlačenka (fotorecept)

Autor receptu: lif

zdravá,rýchla, a chutila všetkým

6-8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové mäso si uvaríme podľa návodu na obale (ja som ho robia vo vode ochutenej vegetou a zel.bujónom) a po uvareni ho vyžmýcham a nakrájam na mini kocky. Tofu si taktiež nakrájame na menšie kocky a dáme nachvíľku marínovať (marináda: troška soli, olej, 2 strúčiky cenaku)
  2. Robi mäso nakrájam tiež na malé kocky
  3. Toto všetko nahádžem do hrnca a malinko osmahnem.
  4. Zalejem 900 ml zeleninovým vývarom, pridám korenie, bobkový list, (niekedy pridám trochu mletej papriky) 5 minút nechám povariť.
  5. Pridáme Agar
  6. Pomiešam a ešte za tepla dávam do tlačenkovej pančušky. Tú som tentokrát nemala tak som použila srnčí chrbát.Zo skúsenosti viem ze sa vydarí aj vo forme na bábovku. Dobrú chuť!