Vegan - raw pohostenie

Autor receptu: zuzananoskova

Moja dcéra mala nedávno 17 rokov a pri tej príležitosti si pozvala k nám domov pár spolužiakov-spolužiačky. Zo šiestich boli nakoniec traja, ale zjedlo sa toho dosť a mali sme aj na raňajky :-)

5-10
porcií

Postup

  1. Uvarila som asi 500g ryže, jemne osolila. Zvyšnú ryžu sme zjedli len tak. Mám formičky na sushi-maki a som s nimi maximálne spokojná. Maki som plnila avokádom a údeným tofu.
  2. Ovocnú mandalu som urobila z melónu, banánu, červeného hrozna, malín a čučoriedok.
  3. K cícerovej nátierke budete potrebovať: 1 nakrájanú cibuľu, 2 kocky čerstvého droždia, 1 konzervu cíceru. Cibuľu orestujeme na troche slnečnicového oleja, pridáme rozmrvené droždie a miešame kým sa droždie oddelí od oleja, pridáme precedený cícer, spolu "prehrejeme". Necháme chvíľu vychladnúť a poriadne vymixujeme. Podľa chuti dosolíme. Nátierku som natrela na doma upečený chlieb (špaldový s ľanovými semiačkami).
  4. Uvarený cícer som vymixovala s tahini pastou, pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. Riedila som to trochou cícerového vývaru. Vždy to vymixujem podľa svojej chuti :-) K hummuse som podávala zeleninu.
  5. K tejto nepečenej torte uvádzam recept samostatne ;-)
  6. Na pitie mali študenti bazovú limonádu (voda s domácim bazovým sirupom, tymiánom a citrónom).