Kysnutý koláč
Vanilkový oblak z pekárničky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Zdroj: Domáci pekárny. Ja som si ho prispôsobila pre moju pekárničku ETA Siesta. Fajna. Jemný, nadýchaný.
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny potrebné na cesto dám do pekárničky, zapnem program "Príprava cesta."
- Medzitým si pripravím suroviny na náplň.
- Keď cesto vykysne, vyberiem a vyvaľkám obdĺžnik približne na 20x40 cm. Potriem zmäknutým maslom, na to rozsypem posekané orechy a hrozienka.
- Stočím do rolky a rozrežem na polovicu.
- Rozrezanou časťou vložím naspäť do pekárničky, zatvorím ju a nechám 30 min. kysnúť.
- Po 30 minutách zapnem program pečenie a pečiem 30-35 min.
- Potom pekárničku vypnem a koláč nechám ešte asi 10 min. v nej a potom koláč vyberiem.
- Na mriežke ho nechám vychladnuť.