Kysnutý koláč

Vanilkový oblak z pekárničky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Zdroj: Domáci pekárny. Ja som si ho prispôsobila pre moju pekárničku ETA Siesta. Fajna. Jemný, nadýchaný.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny potrebné na cesto dám do pekárničky, zapnem program "Príprava cesta."
  2. Medzitým si pripravím suroviny na náplň.
  3. Keď cesto vykysne, vyberiem a vyvaľkám obdĺžnik približne na 20x40 cm. Potriem zmäknutým maslom, na to rozsypem posekané orechy a hrozienka.
  4. Stočím do rolky a rozrežem na polovicu.
  5. Rozrezanou časťou vložím naspäť do pekárničky, zatvorím ju a nechám 30 min. kysnúť.
  6. Po 30 minutách zapnem program pečenie a pečiem 30-35 min.
  7. Potom pekárničku vypnem a koláč nechám ešte asi 10 min. v nej a potom koláč vyberiem.
  8. Na mriežke ho nechám vychladnuť.