Vanilkový dezert
Vanilkový dezert

Nepečený vanilkový dezert v pohári

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 29. marca 2021
Nepečený vanilkový dezert v pohári
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

135 g
50 g
Krém:
250 ml
250 ml
250 g
2 bal.
1 PL
5 PL
z 1 citróna
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme v mixéri, pridáme maslo a vymiešame. Zmes rozdelíme na spodok do pohárov.

  2. 2

    Vyšľaháme spolu ručným šľahačom alebo robotom mascarpone, smotanu, vanilkovú pastu, vanilkový a práškový cukor. Potom pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu a premiešame.

  3. 3

    Krém pomocou cukrárenského vrecka rovnomerne rozdelíme do pohárov a dáme stuhnúť do chladničky (asi na hodinu). Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu