Vajcia v jogurte
Vajcia v jogurte

Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 1. septembra 2019
Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborná rýchla studená príloha k rôznym jedlám :-)

25-30 minút
príprava

Suroviny

5 ks
250 g
2 ks čerstvá
50 g (82 %)
2 KL
2-4 strúčiky
Na posyp:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Vajíčka uvaríme na tvrdo a papriku pokrájame na malé tenšie pásiky. Môžete použiť ľubovoľnú, ja dávam 1 kapiu a jednu obyčajnú papriku. Ďalej si zamiešame aj cesnakový jogurt, ktorým polejeme vajíčka - je lepšie keď troška postojí :-) Ja tu mám poriadne hustý 10%-ný jogurt, tak som na zriedenie pridala vodu, ochutila cesnakom a soľou podľa chuti.

    Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice si dáme troška oleja a papriku na ňom opečieme, ale treba dbať aj nato, aby trocha aj zmäkla. Následne dáme kúsok masla, s ktorým tiež chvíločku ešte necháme poškvrčať. Potom pridáme pretlak, necháme pár minutiek poškvrčať a na konci pridáme ešte maslo, lebo od pretlaku to trocha zhustlo. A nakoniec už iba osolíme podľa chuti.

    Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka si nakrájame na štvrťky alebo iné ľubovoľné kúsky a popolievame cesnakovým jogurtom. Napokon na celý povrch už len rozdelíme paprikovo-paradajkové maslo...

    Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme vrch poriadne mätou a ak máte, tak aj Sumakom, ten na chuti ešte pridá :-) No a môžeme podávať :-) Hodí sa k rôznym jedlám, ale je to výborné aj len s kúskom chleba/pečiva. Dobrú chuť!

    Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, sbíhají se mi slinky! Udělám si variaci na tvoje téma, milá Cesmínko, bo můj žlučník je potvorka a mohl by protestovat. Nějak to navleču - s chlebíkem to bude super dobrota. Děkuji za inspiraci!
cesminaz
@Haji :-) žlčník je veru potvora,treba dávať pozor.Ja ho už nemám,ale predsa kde-tu zaštrajkuje :-)) @Kvakac :-)) jasné komu ako,kto ako je zvyknutý :-) Dá sa aj ako príloha k mäsu a aj ako šalát s chlebom :-)
1x haji
cesminaz
@mijaita (1.9.2019 21:16)

Milá @Mijaita no toto je taká možno jednoduchšia verzia na Çilbir :-) Inak sa na Çilbir pripravujú tie vajíčka na spôsob stratených vajec.Čiže sa uvaria v octovej vode a žltok je ešte tekutý :-) Ale niekto to robí tak a niekto zasa takto,komu čo je asi lahšie :-) Pozdravujem! Pekný den všetkým.
evelynba
Úžasné, krááásne...farebná symfónia! No a musí byť aj výborné, som milovníčkou vajec na akýkoľvek spôsob, aj keď teraz sa musím brzdiť :-(((
Ale aj tak ukladám, možno raz.... Vďaka za krásny kreatívny recept.
hanis
Skvělý recept 😋. Návštěva byla potěšena... krása na talíři, je to syté a pro nás neotřelé. Díky za inspiraci.
kucharka
Ako každý recept od teba, chutilo. Mne tá omáčka na vrch vyšla akási hustejšia, ale nevadí. Posypala som aj sumakom aj mätou.
Ďakujem za recept.


cesminaz
@kucharka (19.10.2020 15:45)

Som rada, že si vyskúšala a že chutilo aj napriek tej hustej omáčke :-) Vdaka za odozvu a pozdravujem!