Vaječný krém

Vaječný shot so snehom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Žĺtok šľaháme nad vodným kúpeľom s 20 g cukru. Smotanu redukujeme varom so zvyšným cukrom, s rumom a citrónovou šťavou asi 3 minúty. Potom zredukovanú smotanu vymiešame s vyšľahaným žĺtkom na jemný krém.
  2. Krémom naplníme poháre a aspoň na 6 hodín odložíme do chladničky.
  3. Na sneh privedieme vodu a cukor do varu a varíme, kým nevznikne cukrový sirup. Vyšľaháme bielok a lejeme doň sirup, pričom neprestávame šľahať. Miešame tak dlho, až má sneh izbovú teplotu. Sneh nanesieme na vaječný krém, môžeme oflambovať pomocou cukrárskej pištole.