Medovníky

Úžasné a mäkké medovníky

Autor receptu: frommykitchendotcom

10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a perníkové korenie dáme do misky a premiešame. Pridáme Palmarin nakrájaný na kocky. Z týchto surovín v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme med a vajcia.
  2. Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa dosť lepiť, keďže je v ňom med. Cesto zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hodín.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami medovníky. Aby sa formičky na cesto nelepili, môžete ich najprv dať do múky, otriasť a potom vykrajovať. Medovníky ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 10-12 minút. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Skladujem ich zatvorené v nádobe a vydržia mäkké do Vianoc.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom