Ukrajinský boršč

Autor receptu: martaja

veľmi chutné a sýte :)

4
porcie
30 minút
príprava
60 - 90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. do hrnca s cca 3 l studenej vody pridáme celé hov. a bravč. mäso a varíme na miernom ohni. Bravč. mäso po uvarení vyberieme - hov. mäso ešte necháme variť a pridáme k nemu nakrájanú hláv. kapustu + na kocky nakrájanú cviklu + očistené nakrájané zemiaky, 2 bôbk. listy, pár zrniek čierneho korenia, soľ podľa chuti.
  2. Medzitým si orestujeme na masti cibuľu spolu s nastrúhanou mrkvou a petržlenom, prelisovaným cesnakom, potom to vlejeme do vývaru, pridáme nakrájanú papriku a paradajky a necháme prevrieť. Kto chce môže si pridať aj zápražku z 2 lyžíc múky nasucho opraženej alebo zápražku z najemno nakrájanej a opraženej slaniny - môže byť jedno aj druhé :)
  3. Mäsá si po uvarení nakrájame nadrobno a vložíme naspäť do vývaru. Nakoniec to ochutíme octom a cukrom - má to byť sladkokyslé ! Podávame s čerstvým chlebom (pečivom) a kto chce aj s kyslou smotanou (1 lyžička na tanier). Dobrú chuť !